TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Donna Alba PU-GIM-DONNAA-21-N-001
Donna Alba
Vezi
galerie

Donna Alba

de Gib I. Mihăescu

Titlu apărut în colecția feminIN. Editura Publisol la Publisol

Id: #372262

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

"Donna Alba e un plonjon pe care e greu să-l pui într-o categorie anume și care  confirmă impresia că avem clasamente literare și loc la microfon, nu doar din considerente valorice.

Am fost total fascinată de maniera fină prin care se pendulează la granița dintre real și aproape-real, de căutarea obsesivă a frumuseții care se învecinează cu fatalitatea. Cu toate că elogierea perfecțiunii feminine primește de ceva ani eticheta „subiect epuizat”, aici nu are nimic previzibil.

Alba e aliasul femeii perfect năucitoare, o Gesche Gottfried care are în loc de otravă farmec și o forță de atracție atât de mare încât simpla ei prezență capătă valențe seismice. Ea volatilizează și restabilește distanțele - fie ele temporale, afective sau de altă natură.

Pe lângă „duelul” dintre bărbații din viața ei, sunt surprinse foarte bine și duelurile interioare deloc de neglijat, precum cel al lui Mihai Aspru căruia îi place această viață dublă, această scormonire cu târnăcopul în tot mai adânci subterane (deși operația se petrece la mansardă).

E o carte despre alegerea între a înfrânge și a te lasă înfrânt, între a cauta apariția providențială și a fi apariția providențială. Orice și oricine ar fi (în interiorul acestui roman sau oriunde), reziliența e cea care încetinește, dar nu anulează autodistrugerea. În Donna Alba, un simplu schimb de priviri și de intimitate e suficient pentru a nu mai fi cel/cea de dinainte de toate acestea."

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gib I. Mihăescu

Data apariției: aprilie 2021

ISBN: 9786069517451

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 178

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Publisol

Teme: interbelic, iubire