TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pastoralia HF-GES-PASTOR-20-N-001
Vezi
galerie

Pastoralia

de George Saunders

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #314411

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Destinat să devină unul dintre cele mai bune volume de povestiri ale anilor 2000, Pastoralia l-a ridicat pe George Saunders la rangul de „maestru care distilează haosul vremurilor pe care le trăim în ficțiune” (Salon). Cele şase povestiri din Pastoralia afirmă un mare talent exploziv şi resurse de imaginaţie care nu par în pericol să se epuizeze vreodată.

 

„O Americă înfricoşătoare”, i-a spus Edward Behr. „O Americă distopic-absurdă”, ripostează George Saunders prin acest volum de povestiri concepute parcă în temeiul unui worst case scenario. Populată de angajaţi puşi să accepte umilinţe, de guru fabricaţi din nimic şi gata să fructifice inocenţa semenilor sau de mătuşi revenite din cavou pentru a impune reţete ale succesului în carieră, lumea lui Saunders e deraiată şi pendulează între grotesc şi patetic. Personajele din Pastoralia par intrate într-o moară a destinului care le macină fără milă şi se pregăteşte să le transforme în pulbere. Şi totuşi, cititorul simte prea puţină compasiune şi solidaritate. Prin faţa lui defilează oameni  vulnerabili, victime ale propriilor temeri şi obsesii, carcase despuiate de onoare şi vigoare. Şi când colo, în loc să te umple mila, te apucă râsul. George Saunders e un fachir al sardonicului şi al turismului prin regiunile stranii ale fiinţei umane. Lumea lui este cât se poate de originală și, în același timp, incredibil de familiară.

extinde
 

Detalii produs

Autor: George Saunders

Traducător: Radu Paraschivescu

Data apariției: august 2020

ISBN: 978-606-779-647-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 232

Dimensiuni: 13x20 cm

Limbă: Română

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: distopie, satiră, societate, umor

 

Din blogul Cartepedia

Alexandra Bondoc Alexandra Bondoc

,,Volumul de povestiri Pastoralia al scriitorului american George Saunders a fost publicat inițial în anul 2000. Traducerea în limba română a celor 6 proze scurte care îl alcătuiesc a apărut la editura......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Criticii susţin că în prozele din Pastoralia găseşti adieri din Vonnegut, din Pynchon şi din David Foster Wallace. Aşa o fi sau poate nu. Cert este că America din povestirile lui Saunders pare un parc de distracţii unde lucrurile scapă de sub control. Goticul şi absurdul îşi dau mâna, pasajele fruste alternează cu reveriile, naturalismul bea bruderşaft cu drama existenţială. Saunders e un cronicar al picajului, un martor la subteranele prin care se pierde omul, un arhivar al experienţelor amare, un sceptic camuflat în spatele hohotului.”

Radu Paraschivescu

„La capitolul imaginație nebună, Pastoralia, volumul plin de umor ireverențios și în același timp de compasiune autentică al lui George Saunders, nu are egal.”

Independent

„Saunders poate fi sumbru, dar scrisul său încă le acordă personajelor o umanitate și o intransigență în urmărirea micilor lor țeluri care permite o geană de speranță că nu e totul pierdut.”

The Times

„George Saunder este unul dintre cei mai buni scriitori din prezent.”

TLS

„Cu un simț al umorului pendulând între Beckett și Monty Python, Saunders e un satiric anarhic, care ne invită într-un viitor imediat inimaginabil de bizar și în același timp perfect recognoscibil.”

Sunday Telegraph
George Saunders
George Saunders
Autor

Scriitor proeminent, considerat unul dintre maeștri prozei americane actuale, Ge...

vezi autor
Radu Paraschivescu
Radu Paraschivescu
Traducător

Radu Paraschivescu (n. 1960, Bucureşti) trăieşte în Balta Albă şi se visează la...

vezi autor