TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Maidanul cu dragoste LI-GMZ-MAIDCD-16-N-001
Maidanul cu dragoste
Vezi
galerie

Maidanul cu dragoste

de George Mihail Zamfirescu

Titlu apărut în colecția Carte pentru toți la Litera

Id: #246665

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Dragoste şi moarte, altceva nu există pe lume!” îi spune la un moment dat, într-o scenă simbolică, Fane, fostul puşcăriaş, lui Ivan, fostul revoluţionar.


Între aceste două tensiuni se zbate toată lumea fără ideal a mahalalei care-şi acceptă destinul fără revoltă şi fără lamentaţii. În mahala se iubeşte repede şi se moare uşor. Pe cât de fragilă e viaţa, pe atât de crudă e moartea; oricine e gata să se sinucidă din disperare sau să omoare din furie, supus unei obscure fatalităţi.


Roman de mediu şi de atmosferă, populat cu personaje cât se poate de pitoreşti, predispuse la promiscuitate morală şi conduse de o sexualitate primară, mixând permanent nostalgicul cu grotescul, idilicul cu misticul şi patetismul cu sordidul, scris în limbajul colorat de secol XIX, Maidanul cu dragoste este o tragică şi trivială epopee balcanică suburbană, ivită din confesiunea melancolică târzie a unui Peter Pan de mahala. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: George Mihail Zamfirescu

Data apariției: noiembrie 2016

ISBN: 978-606-331-185-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 496

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x16,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: destin, iubire, moarte

 

Opinii editoriale

„Maidanul cu dragoste aduce un tumult de viață, pasiuni și drame, care fac să treacăpe planul al doilea orice rezervă de formă. El aduce mai ales un lung șir de oameni vii - ceea ce este singura condiție a unui roman (...) Eroii d-lui Zafirescu au o realitate indiscutabilă, fizică: contezi pe ei, stai de vorbă cu ei, îi vezi umblând și trăind. Tot cartierull «cu nume rușinos» maidanul cu basculă, fabricile, linia ferată, tot peisajul acesta periferic este de o realitate vizuală certă: ii vezi culorile, îi auzi rumoarea surdă a însetării, îi trăiești clipele de nebunie și dezbaere.

Mihail Sebastian