TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Scrinul negru (Vol.1) HO-GEC-SCRINV-18-N-001
Scrinul negru (Vol.1)
Vezi
galerie

Scrinul negru (Vol.1)

de George Călinescu

Id: #263644

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Scrinul negru", roman scris de George Calinescu, prezinta destinul aristocratiei de sange romanesti si al marilor burghezi, de-a lungul epocii proletare.

Ioanide este favoritul noului regim, intr-o era in care e bucuros sa puna in aplicare monumentalele sale idei. Traieste „burghez", isi pastreaza vila si servitoarea, isi aranjeaza caminul cu tablouri, mobilier si covoare valoroase cumparate de la talcioc. Este ghidat de tovarasul sau Dragavei iar in jurul sau graviteaza Mini secretara, Mihaela/Diana cea statuara si Cucly balerina. Dragostea pentru Mini este una platonica, alaturi de Diana se bucura de mangaieri nevinovate iar Cucly ii poarta copilul in pantece. Si nu se simte vinovat de familia sa ci fata de Dragavei, din pricina abaterii de la morala proletara, deoarece nu este inca "om nou".

Insa nu Ioanide este figura centrala a romanului ci Caty Zanoaga/Ciocarlan, femeia misterioaa a carei viata neobisnuita o reconstituie batranul, cu ajutorul scrisorilor descoperite in „scrinul negru" procurat de la talcioc.

extinde
 

Detalii produs

Autor: George Călinescu

Data apariției: ianuarie 2018

ISBN: 978-606-46-0191-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 432

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hoffman

George Călinescu
George Călinescu
Autor

George Călinescu (1899-1965) critic, istoric literar estetician, eseist de prest...

vezi autor