TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Eseuri. Pagini alese (Vol. 1) NE-GEB-ESPAV1-18-N-001
Eseuri. Pagini alese (Vol. 1)
Vezi
galerie

Eseuri. Pagini alese (Vol. 1)

de George Banu

Titlu apărut în colecția Yorick la Nemira

Id: #257215

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

George Banu propune o asociere originală între studiul teoretic al teatrului și experiența biografică, între întrebările esențiale suscitate de arta scenei și expresiile sale concrete, occidentale sau orientale, îndeosebi japoneze. De la iubirea de teatru la neiubire, de la efemerul clipei la persistența memoriei – aceste pagini sesizează ineditul unor interogații constante ce animă arta teatrului. Autorul adaugă însă reflecția originală despre capodoperea cehoviană, Livada de vișini, ca parabolă a valorilor ce dispar și a perspectivelor ce apar. O galerie de „mitologii” ale scenei moderne, de „miniaturi” completează această panoramă a teatrului de ieri și de azi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: George Banu

Traducător: Dana Ionescu, Dana Monah, Ileana Literra

Data apariției: octombrie 2018

ISBN: 978-606-43-0374-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 864

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Nemira

Teme: curaj, curiozitate, Cultură

 

Opinii editoriale

Mă leagă de George Banu strângerea de mână fraternă care-mi dă curajul să mă țin agățat de mica insulă a teatrului. Mă întreb care să fie motivul legăturii mele cu George. Am reușit să ne cucerim propria diferență, fără să cedăm în fața iluziilor și deziluziilor micii insule care e teatrul. Am stăruit până la bătrânețe cultivând flori și fructe în gradina noastră – cărți și spectacole. E încercarea noastră de a ne potoli foamea.

Viața răsplătește fapta.

Eugenio Barba

Etern divizat, măcinat între ceea ce Geroge Banu însuși a numit iubire și neiubire de teatru, o neiubire niciodată nici categorică, nici definitivă, de aici și evadările sale în pictură, evadări care, nu știu cum se face, dar s-au întors la teatru, căruia i-a analizat și grandorile, și miniaturile. George Banu a fost, este un mare călător.

Mircea Morariu
George Banu
George Banu
Autor

George Banu (n. 22 iunie 1943, Buzău) este profesor de studii teatrale la Sorbon...

vezi autor