TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Opere III. Teatru PO-GEN-OPERIT-14-N-001
Opere III. Teatru
Vezi
galerie

Opere III. Teatru

de Gellu Naum

Titlu apărut în colecția Opere la Polirom

Id: #235271

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„N-a scris ca un dramaturg, ci ca un suprarealist. Gellu Naum clatină cu nonșalanță tabieturile dramaturgice de rigoare, polemizînd cu popularul comic sau cu la fel de popularul, în fond, tragic, înlocuindu-le cu umorul negru care le conține, a rebours și exploziv, pe amîndoua, la care se adaugă un frison poetic.” (Simona Popescu)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gellu Naum

Prefaţator: Simona Popescu

Data apariției: iunie 2014

ISBN: 978-973-46-3892-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 408

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Numele lui Gellu Naum este îndeobște asociat cu suprarealismul în literatura română. Dar el a fost mai mult decât „părintele suprarealismului românesc”. A fost un adevărat fenomen. Și aceasta deo......“

citește mai mult
Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,În anul 1946, la București are loc expoziția Infra-noir, prilej pentru grupul suprarealist de la București, format din Gherasim Luca, Gellu Naum, Paul Păun, Virgil Teodorescu și D. Trost de a lansa ma......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Scena lui Gellu Naum e scena virtualităților care coexistă și se realizează simultan în paralel, e suma istoriilor posibile care iși trag unitatea (fiindcă scena e totuși una, una singura) din capacitatea noastra de a participa la ele, de a juca în toate planurile.”

Vlad Zografi

„Operațiunea pe care Gellu Naum a facut-o în Nepotul lui Rameau aș putea să o denumesc o transformare subcutanee a textului. Fără să piardă nimic din structura foarte complexă a unui text filozofic. Fără să altereze complexitatea cu care exprimă personajele. Gellu Naum a mînuit cu o extraordinară întelegere literara cuvintele, transformînd un text care era menit să fie citit într-unul care poate fi înteles fiind auzit. Operațiune de o extrema subtilitate și delicatețe.”
 

David Esrig
Gellu Naum
Gellu Naum
Autor

Născut în 1915, Gellu Naum a studiat filozofia la București și Paris. La sfârșit...

vezi autor
Simona Popescu
Simona Popescu
Prefaţator

Simona Popescu, poetă, prozatoare, eseistă, este conferențiar la Facultatea de L...

vezi autor