Mai sunt în care ai TRANSPORT GRATUIT la orice comandă!

Detalii
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Femei și sare 9786064312211
Femei și sare

Femei și sare

de Gabriela Garcia

Titlu apărut în colecția Babel la Nemira

  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Retur posibil: 365 zile
  • Data estimată de livrare: 22.10.2021
  • Ambalare gratuită a cadoului
 

Descriere produs

Miami, în prezent: Jeanette se luptă cu dependența de droguri. Fiică a unei imigrante cubaneze, e hotărâtă să afle povestea familiei sale de la mama ei, Carmen. Dar Carmen nu vorbește, pentru că nu vrea să retrăiască trecutul. Prin urmare, Jeanette pornește într-o călătorie spre Cuba, ca să-și întâlnească bunica și să înfrunte secrete de familie adânc îngropate.

Camagüey, Cuba, 1866: María Isabel, stră-străbunica lui Jeanette, este prima femeie care lucrează într-o fabrică de trabucuri și care învață să citească. Munca, iubirea, speranțele ei sunt mânjite însă de violență – chiar dacă nu orice obstacol poate fi învins, curajul se transmite peste generații.

Din fabricile de trabucuri de secol al XIX-lea și până la centrele de detenție din SUA de azi, din Cuba până în Mexic, iată povestea caleidoscopică a unor femei extraordinare, mame ale căror decizii sunt moșteniri grele, fiice care au tenacitatea să-și spună poveștile, în ciuda celor care vor să le facă să tacă.

 

,,Ea a spus da, deși răspunsul era de fapt poate; jurămintele maritale încetaseră de mult să mai însemne o evadare. A spus da pentru că nu mai avea nimic și un bărbat învățat părea să fie singura speranță pe care o putea imagina. Și simțise că și el căuta, prin căsătorie, un fel de armistiţiu. Antonio găsise în María Isabel o cale de scăpare fără dorința de alte țărmuri, găsise un motiv să se prefacă mai curajos în fiecare zi. Ea știa toate astea și, în ciuda greutății pe care și-o urca pe umeri, a acceptat rolul de eliberator al unui om înspăimântat. María Isabel credea că au existat mereu femei care și-au țesut viitorul din resturi, femei care au fost mereu personaje și niciodată autori. Știa că o femeie ar putea ajunge să deteste această postură, dar că în schimb va avea o sută de cărți de citit.“

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gabriela Garcia

Data apariției: august 2021

ISBN: 9786064312211

Copertă: Paperback

Număr pagini: 272

Dimensiuni: 12x22 cm

Editura: Nemira

Titlu original: Of Women and Salt

Pagini: 272

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

 
Toate categoriile:
Ficțiune/ Literatură >> Literatură contemporană
Ficțiune/ Literatură >> Literatură universală
Transport Gratuit 19 - 21 octombrie
Speciale >> Noutățile momentului
Speciale >> Catalog Cartepedia
 
Cuvinte cheie:
dependență, imigrație, secrete, violență, povești, cuba, america
 

Opinii editoriale

Gabriela Garcia surprinde viețile femeilor cubaneze într-o lume căreia ele refuză să i se predea. Și o face cu precizie, generozitate și grație.

Roxane Gay

Urmărind cinci generații de femei în patru țări, acest roman de debut este un tur de forță despre adicție, dislocare și traume moștenite.

Harper’s Bazaar