TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Provizorat PO-GAA-PROVIZ-17-N-001
Provizorat
Vezi
galerie

Provizorat

de Gabriela Adameşteanu

Titlu apărut în colecția Seria de autor Gabriela Adameşteanu la Polirom

Id: #249195

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Provizorat comandă acum cartea online scrisă de Gabriela Adameşteanu și apărută în colecția Seria de autor Gabriela Adameşteanu la editura Polirom.

„Ar putea fi o poveste de dragoste banală, ca în orice ţară şi în orice epocă. Letiţia încearcă să scape dintr-o căsnicie nefericită în braţele lui Sorin, ambiţiosul său coleg din Instituţie. Cei doi se aruncă cu toată fiinţa lor în această legătură. Numai că suntem în România anilor ’70, iar adulterul este riscant. Totul e supravegheat, iar paranoia crescândă îi dă eroinei impresia că se află sub privirea unui ochi imens.
Gabriela Adameşteanu arată în Provizorat că, atunci când politica se amestecă în sfera privată, cel mai mare pericol nu îl reprezintă ameninţările din afară, ci interiorizarea monotoniei care se infiltrează în suflete, degradând sentimentele şi oamenii. Astfel, Sorin, pradă unei suspiciuni generalizate, ajunge să se îndoiască de tot, chiar şi de fiinţa iubită, şi regretă imediat confidenţele făcute în pat. Romanul descrie deteriorarea lentă a unei iubiri sufocate sub greutatea neîncrederii, dar şi a mizeriei şi a unei birocraţii absurde.
Prin istoriile întrepătrunse ale apropiaţilor Letiţiei şi ai lui Sorin, cartea acoperă o jumătate de secol de istorie românească, de la dictatura fascistă a lui Antonescu, până la domnia «tovarăşului» Ceauşescu, trecând prin anii duri ai stalinistului Gheorghiu-Dej.
Descriind cu o rară fineţe bărbaţi şi femei care încearcă să trăiască liberi şi să scape, prin dragoste, de o existenţă limitată, autoarea arată că mai există un demon la fel de distructiv ca teroarea: precaritatea sentimentelor. O ameninţare, din nefericire, universală.” (Le Monde)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gabriela Adameşteanu

Data apariției: iunie 2017

ISBN: 978-973-46-6779-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 440

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: comunism, iubire, trădare

Gabriela Adameşteanu
Gabriela Adameşteanu
Autor

Gabriela Adameşteanu este absolventă de Litere, redactor de enciclopedii (1965-1...

vezi autor