TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Întâlnirea PO-GAA-NTLNIR-13-N-001
Întâlnirea
Vezi
galerie

Întâlnirea

de Gabriela Adameşteanu

Titlu apărut în colecția Seria de autor Gabriela Adameşteanu la Polirom

Id: #205719

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Traian Manu, cunoscut om de știință în Italia, hotărăște -și viziteze țară natalăRomânia, cu care nu a mai avut nici o legătură de la instaurarea comunismului. Soția , Christa, îi înțelege dorința de a revedea locurile copilăriei, dar îl avertizează în legătură cu pericolele care l-ar putea pândi într-un stat totalitar. Ca -l convingăîi povestește copilăria și adolescență ei în Germania nazistă, marcate de teamă  este supravegheată zi și noapte, dar și de durerea pierderii rudelor apropiate. Traian face totuși călătoria, dar, odată ajuns în Româniaîntră parcă într-o altă realitate, fiind urmărit permanent și ajungând  se îndepărteze de rudele și prietenii care îl așteptaseră cu nerăbdare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gabriela Adameşteanu

Data apariției: 2013

ISBN: 978-973-46-3533-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 312

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: comunism, nazism, totalitarism

 

Opinii editoriale

"Pentru cine nu cunoaste romanul si vrea sa stie, foarte pe scurt, ce urmeaza sa citeasca, putem incepe prin a spune ca ne aflam in fata unei versiuni (post)moderne (sau, hai sa-i zicem, contemporaneizate) a Odiseei lui Homer.
Oricum am intelege romanul, un lucru ramine cert, ne aflam in fata unei bijuterii literare a carei slefuire, chiar daca a luat ceva vreme, a meritat pe deplin efortul investit. Intilnirea Gabrielei Adamesteanu este, in sfirsit, un proiect incheiat."

15 iunie 2013, Suplimentul de cultură, nr. 403 - Florin Irimia

"Intilnirea are doua teme in comun cu cartile lui Manea si Cartarescu: exilul si nostalgia. Timpul Romaniei nu e timpul lui Traian Manu. Penelopa lui Homer este cea care stapineste timpul, il face etern pina in ziua cind Ulise se va intoarce. Dar, daca Pene-lopa, ca in superbul roman al Gabrielei Adamesteanu, paraseste Ithaca, hotaraste sa lase timpul sa se scurga firesc in ea, atunci Ithaca se va descompune, ajungind sa semene grotesc cu cea care a fost odinioara...” 

Andrea Bajani, Il Sole 24 Ore

"Intilnirea este o proba literara de cea mai inalta calitate. Drama lui Ulise urmareste ca o umbra intregul drum al lui Traian. Este drama atitor exilati romani, ca Emil Cioran, a carui fraza «tara care a fost a noastra si nu mai e a nimanui» ritmeaza intreaga poveste.” 

Alessandra Iadicicco, La Stampa

"In tara aflata sub un regim muribund, Traian Manu ajunge sa nu mai stie cine este si ce sens are calatoria sa... Gabriela Adamesteanu isi foloseste foarte bine talentul realist si construieste un roman scris magistral, care va stirni cu siguranta interesul.” 

 

Silvana Mazzocchi, La Repubblica

"Gabriela Adamesteanu, tradusa pentru prima data in italiana, este un nume nou, important in literatura europeana.”

Goffredo Fofi, Internazionale

"Gabriela Adamesteanu merita o mentiune aparte, nu doar pentru ca unul dintre cele mai bune romane ale sale, Intilnirea, a fost publicat recent in Italia, ci pentru ca este una dintre putinele voci ale literaturii romane actuale care se bucura de recunoastere atit in strainatate, cit si in Romania.” 

Mario Fortunato, L’Espresso
Gabriela Adameşteanu
Gabriela Adameşteanu
Autor

Gabriela Adameşteanu este absolventă de Litere, redactor de enciclopedii (1965-1...

vezi autor