TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Precomanda
PREȚ: 32,98 lei
-15%38,8 lei
Disponibilitate: Precomanda
Retur posibil: 365 zile
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Scandalul

Fredrik Backman
Precomanda
PREȚ: 32,98 lei
-15%38,8 lei
Disponibilitate: Precomanda
Retur posibil: 365 zile
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Cărți musai
Cu livrare estimată din 27 iunie De la autorul bestsellerului internațional Un bărbat pe nume Ove Situat în inima pădurii,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 9786067105582
Dimensiuni: 13,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cu livrare estimată din 27 iunie


De la autorul bestsellerului internațional Un bărbat pe nume Ove

Situat în inima pădurii, Björnstad-ul pare un oraș mort. Singura șansă ca economia să reînvie este ca echipa de juniori să câștige finala campionatului de hochei. Dar pentru unii dintre tinerii hocheiști de șaptesprezece ani, educați în spiritual „doar victoria contează” presiunea devine prea mare, iar importanța pe care o dau victoriei transcende dimensiunea morală a vieții lor în comunitate. Și atunci când interesele – fie ele financiare, fie legate de glorie – devin mai importante decât oamenii, victimele devin vinovați, iar cei diferiți devin paria.

Backman aduce în discuție două subiecte de actualitate: agresiunea sexuală și discriminarea etnică și de gen. Fără să arate cu degetul, fără să fie părtinitor sau să găsească vinovați, el pune pe tapet faptele, neomițând contextul, și-i lasă pe cititori să judece singuri.

Autor: Fredrik Backman
Traducător: Andreea Caleman
Data apariției: iunie 2018
Editura: Art
Pagini: 528
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatuă suedeză, morală. victorie, agresiune, discriminare
Locuri în topurile Cartepedia
  • Fredrik Backman Fredrik Backman - Autor
    Fredrik Backman este editorialist, blogger și unul dintre cei mai populari scriitori suedezi contemporani. Cărțile sale au fost traduse în peste treizeci și cinci de limbi. Trăiește la Stockholm împreună cu soția și cei doi copii ai săi.Romanul...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

USA Today
“Backman regizează cu atenție evenimentele care duc la molestare sexuală, astfel încât să rezulte o constelație de rasism, ură de clasă și sexism – o dramatizare în forță a temelor acestui roman.”
Sunday Times
“Un roman matur, plin de compasiune.”
Star Tribune
“Cu zeflemeaua lui de vestiar, cu hărțuielile, lipsa de respect față de imigranți [a unora dintre personaje], cu atitudinea lor de învinovățire a victimei și ignorarea anchetei poliției, romanul devine extrem de relevant. În scandalul nu este vorba doar despre un viol, ci și despre familiile din Björnstad care strâng rândurile și perpetuează neadevărul ca să se protejeze pe ei și echipa de hochei.”

Opinia cititorilor