TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Un anume domn Piekielny HF-FRD-UN0ADP-18-N-001
Vezi
galerie

Un anume domn Piekielny

de François-Henri Désérable

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #257255

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman prezent pe toate listele marilor premii literare franceze în 2017 (Goncourt, Renaudot, Femina, Médicis, Interallié, Grand Prix du roman de l’Académie française, Prix Jean Giono), Un anume domn Piekielny a obținut, în 2017, Premiul Goncourt – Alegerea României, iar în Franța a câștigat, în același an, Marele Premiu de literatură al orașului Saint-Étienne.

 

Roman poetic și picaresc în egală măsură, ironic și livresc, autobiografic pe alocuri, Un anume domn Piekielny este o pledoarie seducătoare pentru literatură, o mărturie care atestă puterea extraordinară a ficțiunii de a crea personaje vii, ce sar din pagină, abolind granița dintre imaginar și real. Sfârșitul lui Piekielny într-o groapă comună unde au fost aruncați evrei uciși de naziști devine un simbol pentru mulțimea acestor destine anonime întrerupte de atrocitățile istoriei.

extinde
 

Detalii produs

Autor: François-Henri Désérable

Traducător: Adina Diniţoiu

Data apariției: octombrie 2018

Titlu original: Un certain M. Piekielny

ISBN: 978-606-779-426-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: nazism, adevăr, moarte, supraviețuire, Cultură

 

Opinii editoriale

„Un anume domn Piekielny e un roman în același timp foarte precis și nonșalant, riguros și fermecător. Îmi plac la nebunie cărțile în care bucuria evidentă de a conduce o anchetă incertă se transformă, pentru cititor, într-o revigorantă incursiune în Istorie și imaginar.”

Bernard Pivot, Le Journal du Dimanche

„Găsim în acest roman suculent reinventări permanente ale realității, un du-te-vino neîncetat între amintirile false și cele fidele – totul pentru a ajunge la esență: triumful literaturii.”

Christine Ferniot, Lire