TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fata care s-a jucat cu focul (Vol. 2) TR-STL-FCSJCF-09-N-001
Vezi
galerie

Fata care s-a jucat cu focul (Vol. 2)

de Stieg Larsson

Titlu apărut în colecția Fiction Connection, Millennium la Trei

Id: #227523

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cartea a primit premiul SWEDISH ACADEMY AWARD FOR DETECTIVE NOVELS.

 

Lisbeth Salander se întoarce în Suedia după o lungă vacanţă petrecută în Caraibe. A pus mâna pe o mare sumă de bani şi este, pentru prima dată în viaţă, independentă financiar. Dar nu mai are nici familie, nici prieteni şi realizează că este complet singură. În acelaşi timp, Mikael Blomkvist, de la revista Millennium, a dat de un nou subiect fierbinte. Jurnalistul Dag Svensson şi prietena lui Mia Bergman au dovezi despre existenţa unei filiere de prostituţie care activează între Europa de Est şi Suedia şi care, mai mult, este muşamalizată de serviciile secrete.

 

Multe dintre persoanele implicate în traficul cu femei au poziţii importante în societate. Întâmplări din trecutul întunecat al lui Lisbeth Salander încep să iasă la iveală. Atunci când Dag şi Mia sunt brutal asasinaţi, bănuielile se îndreaptă spre Salander, iar poliţia va declanşa o adevărată vânătoare împotriva ei. Salander se decide să pună capăt pentru totdeauna trecutului şi să-i pedepsească pe cei care merită. Drumurile lui Blomkvist şi Salander se întretaie din nou.

 

Având o intrigă extrem de complexă, cele trei volume de factură poliţistă ale trilogiei Millennium atacă teme sensibile din punct de vedere politic, precum corupţia, prostituţia, traficul de influenţă. S-a spus că moartea lui Larsson s-a datorat îndrăznelii sale de a dezvălui în roman informaţii incomode, pe care el le deţinea ca jurnalist, dar care ar fi trebuit să rămână secrete.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Stieg Larsson

Traducător: Elena-Maria Morogan

Data apariției: 2009

Titlu original: Flickan som lekte med elden

ISBN: 9789737072634

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 768

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: secret

 

Din blogul Cartepedia

Diana Floarea Diana Floarea

,,Dacă ai citit Bărbați care urăsc femeile și crezi că acela a fost un roman polițist bun, pregătește-te pentru al doilea volum al seriei care, cu siguranță, te va face să privești în gol la final. Ne-......“

citește mai mult
Diana Floarea Diana Floarea

,,Seria Millennium are o poveste în afara poveștii. Pe lângă întâmplările incredibile prin care trec cei doi protagoniști principali, Mikael și Lisbeth, situațiile prin care a trecut această serie până......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Cel mai bun thriller pe care l-am citit vreodată... Dacă vrei să iei cu tine o carte în cea mai lungă excursie din viaţa ta, Fata care s-a jucat cu focul este alegerea perfectă.”

Evening Herald

„Al doilea volum este şi mai fascinant decât primul... Larsson era un povestitor extraordinar. Millennium îşi lasă cititorii cu sufletul la gură.”

Sunday Times

„Atenţie: thriller care creează dependenţă. Cine gustă genul va fi fascinat!”

Elle

„Lisbeth Salander intrigă, provoacă admiraţie şi atrage în mod irezistibil. Nu s-a mai întâlnit până acum un astfel de personaj în literatura poliţistă... Capacităţile ei depăşesc limitele oamenilor obişnuiţi... O lectură totală.”

The Times

„Un roman care te prinde în mrejele lui!”

Financial Times
Stieg Larsson
Stieg Larsson
Autor

Jurnalist suedez, Stieg Larsson a murit în 2004, în mod neașteptat, în urma unei...

vezi autor