TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Brisbane HF-EVV-BRISBA-19-N-001
Vezi
galerie

Brisbane

de Evgheni Vodolazkin

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #264472

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un roman melodios și tihnit despre viață și moarte, timp și memorie, cuvinte și muzică, Rusia și Ucraina.

 

Celebrul muzician Gleb Ianovski află că are o boală gravă, din cauza căreia va fi nevoit să-și întrerupă cariera fabuloasă. Chiar atunci, un scriitor întâlnit întâmplător în avion îi propune să-i scrie biografia. În încercarea de a găsi un nou sens al existenței, artistul își reconstituie viața fragment cu fragment, descoperind că ea nu a fost cu totul pierdută. Și pe măsură ce aflăm povestea acestei vieți – de la copilăria în Kiev în anii ’70 și tinerețea leningrădeană până astăzi, în Germania și în tulburata Ucraină – prezentul are și el surprizele lui, frumoase și dramatice deopotrivă, nu mai puțin încărcate de sensuri.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Evgheni Vodolazkin

Traducător: Adriana Liciu

Data apariției: septembrie 2019

ISBN: 9786067795677

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 376

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: moarte, conflict, creativitate

 

Din blogul Cartepedia

Sorin Băiaș Sorin Băiaș

,,Brisbane te duce cu gândul la Australia, la căldură, soare, plajă și ocean. Dar semnificația titlului am aflat-o târziu, iar romanul își poartă scenele prin mai puțin însoritele Sankt-Petersburg, Kiev......“

citește mai mult
Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,După ce a cucerit cititorii români cu Laur și Aviatorul, autorul rus, Evgheni Vodolaskin revine în atenția iubitorilor de literatură din țara noastră cu un nou roman, de aceeași factură psihologică, c......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Brisbane ne cufundă în atmosfera captivantă a acelei vieți în care nu este loc pentru nimic murdar, în care laturile întunecate ale naturii umane nu au nici o putere. […] Auzul absolut și anvergura subiectului i-au permis lui Evgheni Vodolazkin să creeze un roman îmbibat de un alb luminos, în care sunt concentrate ascuns toate celelalte culori și nuanțe.”

Maksim Zamșev, Literaturnaia gazeta

„Brisbane este o carte care ne poartă pe valurile amintirii, ne seduce prin armonia ei interioară și ne vaccinează împotriva disperării, oferindu-ne răspunsuri la întrebări înfricoșătoare.”

Profil

„Brisbane nu este oraşul din Australia, ci o fata morgana, o ţintă a visurilor, desigur, de neatins. Odată însă acel fa de sus atins, după cum spune scriitorul, muzicianul ajunge la convingerea că sensul vieţii nu e dat de succesul ei.”

Olga Timofeeva, Novaia gazeta
Evgheni Vodolazkin
Evgheni Vodolazkin
Autor

Evgheni Vodolazkin s-a născut în 1964 la Kiev, unde și-a făcut studiile universi...

vezi autor