TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Insulele lui Thomas Hudson PO-ERH-INSLTH-16-N-001
Insulele lui Thomas Hudson
Vezi
galerie

Insulele lui Thomas Hudson

de Ernest Hemingway

Titlu apărut în colecția Seria de autor Ernest Hemingway, Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #242807

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Insulele lui Thomas Hudson este marele roman (postum) al mării, din care s-a desprins, câștigându-și independența și nemurirea, dar lăsând teribile ecouri în corpul romanului, povestirea Bătrânul și marea. Thomas Hudson însuși este un personaj de sub contururile căruia transpare Hemingway, un nou alter ego – ca mulți alții din proză lui, însă diferit de ceilalți. Pentru ca pictorul destoinic care ajunge vânător de naziști prin insulele coraliere de la marginea paradisului sau pierdut are cea mai grea misiune dintre toate alter egourile lui Hemingway: să afle despre iubire și înțelegere după ce din viața lui a dispărut tot ce iubea – fără că el să fi înțeles cum. Cititorii prozei antume a lui Hemingway vor avea parte de bucuria unei lecturi familiare prin forța și culoarea frazei și în același timp de surpriza de-a regăsi perfect coagulate cioburi de realitate istorică, frânturi din viața personală a scriitorului și un întreg curent subteran de personaje anterioare pe care se sprijină substanța acestui roman, cu nimic diferit de Gulfstreamul din care crește carnea insulelor lui Thomas Hudson. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ernest Hemingway

Traducător: Ona Frantz

Data apariției: februarie 2016

Titlu original: Islands in the Stream

ISBN: 978-973-46-3095-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 480

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: iubire

 

Opinii editoriale

 „Un roman împlinit, care poate sta fără teamă alături de celelalte capodopere ale lui Hemingway.” 

The New York Times Book Review

 „Umorul inteligent al lui Hemingway nu e nicăieri mai viu ca aici. Amintirile din Paris sunt la fel de mușcătoare și de înviorătoare că în Sărbătoarea continuă, iar episodul de la pescuit e aproape tot atât de impresionant că și înfruntarea lui Santiago cu peștele din Bătrânul și marea.” 

The Philadelphia Bulletin

„În multe dintre episoadele acestui roman găsim cele mai pasionante și mai percutante pagini pe care le-a scris vreodată Hemingway.”

Saturday Review
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway
Autor

Ernest Miller Hemingway (1899-1961) este unul dintre marii prozatori americani a...

vezi autor