TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Concert în memoria unui înger HF-ERS-CONMUN-12-P-001
Vezi
galerie

Concert în memoria unui înger

de Eric-Emmanuel Schmitt

Titlu apărut în colecția Seria de autor Eric-Emmanuel Schmitt la Humanitas Fiction

Id: #203115

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Concert în memoria unui înger a fost distins în 2010 cu Premiul Goncourt pentru nuvelă. Până în prezent, volumul a fost tradus în 15 limbi.

 

Într-un cătun idilic din Franţa, o respectabilă doamnă în vârstă pe care justiţia a exonerat-o de orice vină este pe punctul de a-şi mărturisi vina. În mijlocul oceanului, un marinar taciturn află că şi-a pierdut o fiică. Telegrama cea crudă nu îi spune însă care din cele patru. Oare inima de tată îi va şopti ceva? Destinele a doi tineri muzicieni sunt frânte de o crimă. Însă cine este mai vinovat: cel care a cedat o clipă, sau cel care a răspândit în jurul lui ură ani de zile? Se va folosi prima doamnă a Franţei de un secret abominabil pentru a se răzbuna pe cel care nu o mai iubeşte?


Fiecare dintre protagoniştii celor patru nuvele ajunge, într-o situaţie-limită, să-şi cunoască faţa cea mai întunecată. Însă nu toţi ascultă de impulsurile inavuabile pe care le naşte egoismul pur. Pentru unii, atâta vreme cât nu sunt imuni la remuşcări, mântuirea este posibilă. Pentru alţii, deşi se află la un pas de ea, nu. Schmitt sondează profund şi dezinvolt în acelaşi timp adâncimile conştiinţei omeneşti şi surprinde clipele fulgurante când morala învinge sau este învinsă, iar omul devine fie înger, fie diavol.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Eric-Emmanuel Schmitt

Traducător: Simona Brânzaru

Data apariției: 2012

Titlu original: Concerto à la mémoire d’un ange

ISBN: 9786067792331

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 216

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: secret

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Pentru cei care citesc cărțile unui autor fără să consulte în prealabil sau în paralel și biografia autorului, voi aduce poate o notă de noutate: Eric-Emmanuel Schmitt este, ca formare, filozof. Iar a......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„În acest volum de nuvele al lui Eric-Emmanuel Schmitt – în care fiecare text este o variaţiune pe tema izbăvirii - umorul, uneori negru, şi simplitatea mereu înşelătoare se pun în slujba unei reflecţii originale.”

Le Figaro littéraire

„Eric-Emmanuel Schmitt este, mai presus de toate, un povestitor.”

L'Express

„Ca un dirijor, Eric-Emmanuel Schmitt orchestrează aici una dintre cele mai frumoase compoziţii. Mişcările acestui concert, nuvelele, sunt parabole care oglindesc aspiraţiile şi umorile noastre.”

Le magazine des livres

„Un Schmitt de zile mari, care ne duce cu gândul la Trei povestiri ale lui Flaubert.”

Le Parisien
Eric-Emmanuel Schmitt
Eric-Emmanuel Schmitt
Autor

Eric-Emmanuel Schmitt s-a născut pe 28 martie 1960 la Lyon. În 1983 absolvă curs...

vezi autor