TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O călătorie în India (Top 10+) PO-EMF-OCNIT1-19-N-001
O călătorie în India (Top 10+)
Vezi
galerie

O călătorie în India (Top 10+)

de E.M. Forster

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #259822

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman ecranizat în 1984, în regia lui David Lean, cu Judy Davis, Victor Banerjee şi Peggy Ashcroft în rolurile principale

Unul dintre cele mai citite romane ale secolului XX, O călătorie în India se inspiră din momentele de glorie ale expansiunii coloniale britanice, dar şi din tensiunile rasiale ce marchează fiecare moment al vieţii în colonii. Pe acest fundal, Adela Quested şi prietena ei, doamna Moore, turiste britanice în Chandrapore, descoperă că, în ciuda legăturilor puternice cu comunitatea colonială locală, îşi doresc să se apropie mai mult de savoarea şi de poveştile neştiute ale Indiei. Dar, cînd destinul le aduce alături de Cyril Fielding şi de prietenul lui din partea locului, doctorul Aziz, spiritele comunităţii din Chandrapore îşi pierd liniştea şi vieţile tuturor, colonist sau colonizator, îşi schimbă dramatic ritmul.

extinde
 

Detalii produs

Autor: E.M. Forster

Traducător: Liliana Pamfil-Teodoreanu

Data apariției: martie 2019

Titlu original: A Passage to India

ISBN: 978-973-46-7811-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 360

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Lecturi nu tocmai uşoare, de luat la mare depărtare! Sunt cărţi care şi-au găsit loc în bagajul meu de-a lungul timpului. Singurul criteriu pe care l-am avut în alegerea lor a fost să nu mă gândesc pr......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"Fie că vorbește despre un european, despre un musulman sau despre un hindus, Forster recurge la o schimbare de roluri: devine el însuși subiectul vieții pe care pînă atunci obișnuia s-o examineze, iar străfundurile personalității sale artistice se transformă în subiect de roman.”

The Guardian

"Portretele limpezi ale personajelor, întrepătrunderea delicată și nuanțată a dialogurilor și a faptelor de viață, rara stăpînire a mediului pe care-l creează dezvăluie un Forster aflat la apogeul creativității sale.” 

New York Times
E.M. Forster
E.M. Forster
Autor

Edward Morgan Forster (1879 - 1970), cunoscut ca E.M. Forster, se naşte la Londr...

vezi autor