TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Bunul doctor din Varșovia
Bunul doctor din Varșovia
Vezi
galerie

Bunul doctor din Varșovia

de Elisabeth Gifford

Id: #374625

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Nu abandonezi copiii în asemenea vremuri”, obișnuia el să spună. Ceea ce a și făcut, apărându-i până în ultima clipă. El e ajutat în lupta să pentru binele micuților de doi tineri, Mișa și Sofia, povestea lor de dragoste împletindu-se în mod dramatic cu cea a celorlalți evrei încercați de destin și de tăvălugul istoriei. Mărturiile lor i-au folosit drept sursă de inspirație autoarei pentru crearea acestui tulburător roman-document, în care realitatea și ficțiunea fuzionează extraordinar. Tema principală a acestuia e viața care, în ciuda ororilor războiului, renaște permanent prin iubire și jertfă.

 

 

Povestea doctorului Korczak a cunoscut numeroase ecranizări de-a lungul timpului, probabil cea mai reușită fiind realizată în 1990 de Andrzej Wajda.


Ne aflăm în anul 1940, în Varșovia. Ghetoul evreiesc se află sub teroarea nazistă. Între zidurile acestuia, nenumărați oameni au de suferit privațiuni inimaginabile. Printre ei, și copiii de la orfelinatul de acolo. Și totuși, în acest întuneric al disperării, un om aduce o licărire de speranța copiilor. E vorba de dr. Janusz Korczak, directorul orfelinatului, o personalitate de marca a timpului. 



extinde
 

Detalii produs

Autor: Elisabeth Gifford

Data apariției: iunie 2021

ISBN: 9786069101520

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 280

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Meteor Press

Teme: iubire, război