TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Cele patruzeci de legi ale iubirii

Elif Shafak
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
În ultimul sau roman, Cele patruzeci de legi ale iubirii (2010), Elif Shafak întrețese cu iscusința unui artizan de covoare turcești...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-2135-4
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

În ultimul sau roman, Cele patruzeci de legi ale iubirii (2010), Elif Shafak întrețese cu iscusința unui artizan de covoare turcești fi­rele a două povești pe cât de îndepărtate în timp, pe atât de cap­tivante, creând un model ale cărui detalii bogate se contopesc într-un întreg de o armonie desăvîrșită. Viața searbădă a Ellei Rubinstein – o mamă casnică și o soție nefericită din suburbiile Bostonului zi­lelor noastre – se schimbă din temelii când, la aproape patruzeci de ani, se angajează la o agenție literară și i se cere să scrie un referat despre romanul unui autor necunoscut. Astfel descoperă povestea fascinantei legături spirituale dintre faimosul poet persan Rumi și dervisul sufit Shams din Tabrīz, și forță eliberatoare, mo­delatoare a iubirii care a schimbat destinele celor doi prieteni și care îl va schimba curând și pe al ei: între Ella și Aziz Zahara, autorul romanului, începe un schimb epistolar, apoi se înfiripă o minunată poveste de dragoste. O apologie a iubirii, privită în mul­tiplele sale ipostaze, romanul Cele patruzeci de legi ale iubirii punc­tează cu subtilitate diferențele dintre religie și spiritualitate, dintre datorie și iubire.
Autoarea bestsellerului internațional Bastarda Istanbulului.

Autor: Elif Shafak
Traducător: Ada Tanasă
Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Titlu original: The Forty Rules of Love: A Novel of Rumi
Pagini: 376
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură turcă, beletristică, roman, scriitori, Shams din Tabriz, dragoste, spiritualitate, religie
  • Elif Shafak - Autor
    Scriitoare de origine turca, Elif Shafak s-a nascut in Franta, la Strasbourg, in 1971. Si-a petrecut copilaria si adolescenta in Spania, apoi a revenit in Turcia, impreuna cu familia sa. In prezent este profesor la Departamentul de Studii despre Orientul Apropiat al Universitatii din Arizona. A debutat in literatura in 1994, cu povestirea Kem Gozlere Anadolu, insa a obtinut succesul si recunoasterea publicului turc cu primul sau roman, Sufistii, publicat in 1997....
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Elif Shafak in interviu cu Virginia Costeschi, 22 ianuarie 2013, pe BookMag.eu - Elif Shafak
"Interesul pentru sufism este un mister si pentru mine. Am inceput sa citesc pe aceasta tema cind eram la colegiu. Pe vremea aceea eram partial nihilista, anarho-pacifista, in mod evident de stinga si feminista. Nu aveam nici o legatura cu misticismul. Cel putin asa credeam. Dar mi-a placut ce am citit despre sufism. Cartile, ca intotdeauna, mi-au deschis noi lumi. Asadar, la inceput a fost curiozitate intelectuala, iar in timp a devenit curiozitate emotionala. N-am un stil unic, elaborat. Stilul, de fapt, creste si se schimba odata cu povestea. Asa ca las povestea sa ma ghideze. O las sa isi aleaga propriul limbaj, stilul, cadenta. Imi place sa fac asta. Asa ca de obicei nu ma repet si ma misc usor de la o carte la alta. Fiecare carte ma surprinde si pe mine."
13 februarie 2012, in Ziarul de duminica - Elisabeta Lasconi
"O scriitoare cosmopolita si indrazneata il concureaza pe Orhan Pamuk in literatura turca si se bucura de succes remarcabil, de traduceri in peste 25 de tari. Elif Shafak a construit cartea folosind formule subtile: istorii paralele de iubire, romanul din roman, prezenta unei inimi pulsind: codul celor 40 de legi ale iubirii. Ea reuneste nu doar timpuri, ci lumi contradictorii, Occidentul si Orientul prin povestea de dragoste intre o evreica si un credincios convertit la sufism, ca si cea a iubirii mistice de neinteles, care sparge coaja obisnuintelor."
10 noiembrie 2011, in Ziarul de Duminică - Stelian Turlea
"Scriitoare de origine turca, Elif Shafak este profesor la Departamentul de Studii despre Orientul Apropiat al Universitatii din Arizona, a debutat in 1994 si a obtiut deja citeva premii importante, revista The Economist vazind in ea un rival al lui Orhan Pamuk. In romanul de fata, viata eroinei – o mama casnica si o sotie nefericita din suburbiile Bostonului zi¬lelor noastre – se schimba radical cind, la aproape patruzeci de ani, se angajeaza sa scrie un referat despre romanul unui autor necunoscut. Intre ea si autorul romanului incepe un schimb epistolar, apoi se infiripa o poveste de dragoste."
The Associated Press
„O carte captivanta si inteleapta, Cele patruzeci de legi ale iubirii este povestea unei intilniri iscate de destin, a unei tovarasii spirituale si a unei tragice despartiri. Elif Shafak preia fapte din biografia lui Rumi si a lui Shams, dervisul ratacitor, si ii readuce pe amindoi la via]a cu talentul unei mari povestitoare. ”

Opinia cititorilor