TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
August NE-ELV-AUGUST-21-N-001

August

de Elena Vlădăreanu

Titlu apărut în colecția n'autor la Nemira

Id: #374398

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
10 proze de vacanță despre bucurii și deznădejdi
 

Descriere produs

Într-un decor estival – pe litoral sau în zone montane, pe drum ori în apartamente sufocate de căldură sau de oameni –, cele zece proze scurte din August surprind viața domestică, cu toate ale sale: dinamici de cupluri, relații sociale, negocieri personale, violență, victorii mărunte, maternitate, descoperiri, revolte, îndrăgostiri, copilărie, infidelități, mici bucurii și multe altele. Poate că abia în vacanțe ori în momentele de dincolo de joburi ne ascundem cu adevărat părți din fiecare dintre noi, pare să spună fiecare povestire a volumului de față.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Elena Vlădăreanu

Data apariției: iulie 2021

ISBN: 978-606-43-1097-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 160

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Nemira

Teme: copilărie, identitate, societate

 

Loc în topurile Cartepedia

 

Opinii editoriale

Proza Elenei Vlădăreanu vorbește pe multiple voci cu extraordinară naturalețe și forță dramatică, fiind, înainte de toate, reală prin căldura ei umană. Simțul social al incisivei poete douămiiste și experiența în teatru dau baza celor zece instantanee, în slow burn și cu câte un twist, din diferite relații de cuplu, familie, prietenie, colectivitate. O lumină de august din care langoarea sezonului de vacanță se scurge în fața unei tăioase, bruște clarități developează, lovind adesea în inimă, momente pe muchie, când unități de grup se fac bucăți, identități corecte se întorc pe dos, tragedii personale sau gesturi definitive stau să se întâmple.

Adriana Stan

Elena Vlădăreanu debutează în proză cu aceeași forță care a consacrat-o în poezia contemporană. Povestirile din August curg natural, firesc, autentic, ca niște scurtmetraje teribile, fără nicio discrepanță, nicio notă falsă, niciun ocol și, interesant!, fără nicio poetizare. Nu e nimic în plus, nimic în minus. Într-un volum concentrat, cu un stil narativ propriu – explorat anterior și în poezie, și în dramaturgie –, o unitate tematică și o polifonie feminină, scriitoarea cartografiază domesticul, intimitatea, familia, genul, puterea, clasa, condiția, emoțiile, universul în micro. Și, citind-o, din nou și din nou, putem accede la perspective macro.

Eli Bădică, coordonatoarea colecției n’autor
Elena Vlădăreanu
Elena Vlădăreanu
Autor

Elena Vlădăreanu s-a născut în 1981 în Medgidia. Cel mai mult și mai mult îi pla...

vezi autor