TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Zilele abandonului PM-ELF-ZILELA-18-N-001
Vezi
galerie

Zilele abandonului

de Elena Ferrante

Titlu apărut în colecția Serie de autor Elena Ferrante la Pandora M

Id: #257653

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cândva scriitoare aspirantă, Olga a renunțat la ambițiile ei literare, dedicându-se căsniciei şi creşterii copiilor. Când e părăsită de soțul ei, Mario, se refugiază în propria nefericire şi descrie zilele care au urmat plecării lui ca pe un iad personal. Are treizeci şi opt de ani, doi copii şi un câine-lup de care trebuie să aibă grijă în continuare, deşi i se pare că viața s-a sfârşit. Treptat, Olga se desprinde dureros de realitate, făcând o obsesie din a înțelege de ce soțul ei a încetat s-o iubească şi a lăsat-o în urmă pentru o femeie mult mai tânără, după cincisprezece ani de căsnicie.
Furia, rătăcirea, dezorientarea, sentimentul de gol, senzația de sfârtecare a familiei şi abandonul de sine pun stăpânire pe eroina Elenei Ferrante, care, încetul cu încetul, simte că pierde contactul cu viața reală. În plus, e bântuită de o amintire din copilărie care o aduce în pragul nebuniei – amintirea unei femei care, după ce a fost părăsită de soț, a hotărât să-şi pună capăt zilelor.

Bestseller în Italia timp de aproape un an, Zilele abandonului descrie încercarea unei femei părăsite de a găsi, după luni de furie, îndoieli, autocompătimire şi disperare, o cale de a-şi depăşi suferința şi de a-şi construi o nouă viață.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Elena Ferrante

Traducător: Cerasela Barbone

Data apariției: noiembrie 2018

Titlu original: I giorni dell'abbandono

ISBN: 9786069781852

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Pandora M

Teme: fericire

 

Din blogul Cartepedia

Andreea Crăcan Andreea Crăcan

,,Zilele abandonului de Elena Ferrante este un roman sfâșietor, surprinzător și dur. O avem ca protagonistă pe Olga, o femeie care a renunțat la visul ei de a scrie pentru a se dedica întru totul famili......“

citește mai mult
Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,După cincisprezece ani de căsnicie, Mario îi spune soției sale Olga că părăsește domiciliul conjugal, pretextând vag o criză personală, sucombarea într-un vid existențial. Aceasta rămâne dintr-o dată......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Un roman sobru, fără sentimentalisme, plin de pasaje scrise cu o intensitate amețitoare. Ferrante îşi dă măsura talentului în descrierea obsesiilor ineluctabile care alcătuiesc peisajele noastre mentale.  

La Stampa

Ferrante descrie în detaliu microcosmosul personal al unei femei abandonate, drumul sinuos către Acceptare şi urmele dureroase ale trecerii timpului. 

El Mundo

Una dintre cele mai mari scriitoare din Italia ultimilor ani. 

Corriere della Sera

Nimic din ce citeşti despre cărțile Elenei Ferrante nu te pregăteşte pentru ferocitatea scrisului ei. 

The New York Times

O capodoperă! Fascinația romanului rezidă în inteligența necruțătoare a vocii sale narative. 

The Philadelphia Inquirer