TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Istoria secretă 978-630-319-862-0
Istoria secretă
Vezi
galerie

Istoria secretă

de Donna Tartt

Titlu apărut în colecția Folio la Litera

Id: #308703

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Sub influența carismaticului lor profesor de limbi clasice, un grup de tineri inadaptați, inteligenți și excentrici de la un colegiu de elită din New England descoperă un mod de a gândi și de a trăi cum nu se poate mai diferit de existența banală a contemporanilor lor. Dar când depășesc granițele moralității, viața lor se schimbă profund și pentru totdeauna, și descoperă cât de greu poate fi să trăiești cu adevărat și cât de ușor este să ucizi.

 

Donna Tartt, câștigătoare a Premiului Pulitzer pentru romanul Sticletele, s -a impus ca o autoare extrem de talentată cu Istoria secretă, un roman remarcabil – convingător și elegant, dramatic și ludic, un adevărat clasic contemporan.





Alte titluri pentru MagdaGroza (traducator):
Micul prieten (2023) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Donna Tartt

Traducător: Magda Groza

Data apariției: martie 2024

Titlu original: The Secret History

ISBN: 978-630-319-862-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 768

Limbă: Română

Dimensiuni: 12,7x19,7 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: identitate, moarte, secret

 

Opinii editoriale

„Istoria secretă este o reușită magnifică... Un roman de o forță intelectuală remarcabilă și totodată un thriller cu o intrigă perfect ritmată... Viguros, cerebral și controlat impecabil.”

The New York Times

„Excelent; în loc de obișnuitul mix de sex, droguri și rock-and-roll din colegiu, Donna Tartt a descoperit o inimă a întunericului împietrită și înfiorătoare, demnă de tragedia greacă; un roman alert și plin de tensiune... un thriller care dă de gândit.”

Newsday

„Arta narativă a Donnei Tartt ne vrăjește... Istoria secretă este o carte seducătoare, o călătorie în timp până la prieteniile aprige și impetuoase din anii de școală, când credeam cu toții că avem puterea să invocăm divinitatea și să obținem iertarea oricărui păcat.

The Philadephia Inquirer

„Un roman fascinant! Donna Tartt are curajul să ne arate cum violența inimaginabilă se poate naște chiar și în lumea abstractă, tainică, a erudiției.”

George Steiner

„O poveste superb scrisă, amuzantă, tristă, înspăimântătoare. O lectură irezistibilă.

John Grisham

„Un roman bântuit de spiritul răului din Împăratul muștelor al lui Golding și de indiferența dementă a tinerilor bogați din American Psycho al lui Bret Easton Ellis.”

New York Newsday

„Unul dintre cele mai bune romane de campus din literatura americană.”

Houston Chronicle

„Un thriller psihologic desăvârșit... Absolut tulburător... Tartt dovedește o stăpânire uluitoare a lirismului.

The Village Voice

„Un roman inteligent, perfect construit, emoționant și convingător.”

Time

„Donna Tartt este categoric o scriitoare talentată... Cadența propozițiilor ei, autoritatea cu care a scris peste 700 de pagini ale unui roman erudit și plin de suspans indică faptul că are capacitatea de a-și depăși contemporanii literari... Decizia de a ucide are la ea inevitabilitatea tragediei clasice grecești.

The Miami Herald
Donna Tartt
Donna Tartt
Autor

Donna Tartt s-a născut în 1963 în Greenwood, Mississippi. A studiat la Universit...

vezi autor