TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Domnul Ibrahim şi florile din Coran 9786060973874
Vezi
galerie

Domnul Ibrahim şi florile din Coran

de Eric-Emmanuel Schmitt

Titlu apărut în colecția Seria de autor Eric-Emmanuel Schmitt la Humanitas Fiction

Id: #229595

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Domnul Ibrahim şi florile din Coran a fost adaptat pentru marele ecran în 2003, filmul avându-i în distribuţie pe Omar Sharif şi Isabelle Adjani. Nominalizată la Golden Globe, pelicula a fost distinsă cu Premiul César şi Premiul Publicului la Festivalul de film de la Veneţia.

 

Parisul anilor '60. Cartierul evreiesc. Moise, un puşti singuratic, părăsit de mamă, locuieşte cu un tată neurastenic şi observă lumea cea mare şi ciudată de la înălţimea celor unsprezece ani ai săi. Domnul Ibrahim, băcanul musulman care pare să cunoască secretul fericirii, şade de dimineaţa până seara pe taburetul din prăvălie şi contemplă aceeaşi lume cu detaşarea senectuţii. Dar într-o bună zi privirile celor doi se întâlnesc şi, din vorbă în vorbă, din poveste în poveste, Moise ajunge învăţăcelul băcanului arab care-i desluşeşte tainele iubirii de oameni. După ce tatăl băiatului dispare fără urmă, bătrânul îl adoptă pe micul orfan şi împreună traversează Europa spre Cornul de Aur, tărâmul vegheat de legile sfinte ale Coranului. Călătoria spre lumea nebănuită şi stranie din inima Orientului cu moschei şi dervişi rotitori e o parabolă a vieţii şi a morţii, care surprinde şi îndeamnă la meditaţie.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Eric-Emmanuel Schmitt

Traducător: Simona Brânzaru

Data apariției: 2013

Titlu original: Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran

ISBN: 9786060973874

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 96

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire, pasiune

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Moise este un copilandru evreu, ce trăiește în cartierul evreiesc al Parisului, într-o familie dezbinată. Părăsit inițial de mama iresponsabilă, va fi în scurt timp părăsit și de tatăl prea laș pentru......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„O poveste despre amărăciune, pierdere, moarte, iubire şi toleranţă în aceste vremuri neliniştite. O lecţie de bunătate. O carte infinit de sensibilă, frumoasă şi consolatoare.”

Lesen!

„O viziune nobilă şi conciliantă asupra umanităţii.”

Le Point
Eric-Emmanuel Schmitt
Eric-Emmanuel Schmitt
Autor

Eric-Emmanuel Schmitt s-a născut pe 28 martie 1960 la Lyon. În 1983 absolvă curs...

vezi autor