TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Despre ce vorbim când vorbim despre iubire (Top 10+) PO-RAC-DCVCVD-15-N-001
Vezi
galerie

Despre ce vorbim când vorbim despre iubire (Top 10+)

de Raymond Carver

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #204282

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Despre ce vorbim cînd vorbim despre iubire este nu numai cartea datorită căreia Raymond Carver a devenit faimos, ci şi unul dintre cele mai cunoscute şi mai apreciate titluri publicate în cea de-a doua jumătate a secolului XX.

Volumul conţine şaptesprezece nuvele, poveşti despre oameni fără casă, şomeri şi tot felul de ciudaţi, oameni obişnuiţi pe care căldura scriitorului îi face „transparenţi”. Pentru Raymond Carver, America este un Turn Babel multiplicat la infinit de un Cehov din Oregon, este un loc pentru supravieţuitori, un loc al poveştilor, o lume care, de fapt, este cea în care ne învîrtim în fiecare zi.

 



Alte titluri pentru RaymondCarver (autor):
Catedrala (Top 10+) (2023) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Raymond Carver

Traducător: Liviu Bleoca

Data apariției: mai 2015

Titlu original: What We Talk About When We Talk About Love

ISBN: 9789734653652

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: societate, supraviețuire

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Despre ce vorbim când vorbim despre iubire a stat la baza filmului Birdman al regizorului Alejandro González Iñárritu. Am simțit nevoia să subliniez acest lucru deoarece sunt sigur că mulți dintre cei......“

citește mai mult
Cartepedia Cartepedia

,,Chiar aşa, despre ce vorbim când vorbim despre iubire? Carver ne arată în cele 17 povestiri adunate în acest volum că am putea “vorbi” despre foarte multe lucruri care nu au neaparat de-a face cu iubi......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"Firescul reconstruit de Carver are o realitate halucinanta. Banalul devine imprevizibil, fara a-si lua zborul in fantastic. Gesturile simple si detaliile au o savanta capacitate de sugestie, astfel ca ceea ce nu se spune este la fel de important ca ceea ce ni se spune. Exista o tensiune a situatiilor migalos gradata si cumva implicita. Cititorul este considerat la fel de inteligent ca si scriitorul, astfel ca i se lasa posibilitatea sa-si imagineze si sa completeze el intregul puzzle al situatiei dramatice. Citind, am simtit mereu precizia unui mare maestru."

Dan Lungu

"Eu, unul, as vorbi cu iubire despre arta lui Carver de a gasi pentru toate banalitatile unui amor – elanul, candoarea, plictisul, minciuna, remuscarea, indiferenta – cuvintul exact care le da puterea mereu proaspata a tristetii."

Radu Cosaşu

"Maestru al sugestiei, al semitonurilor, al enigmelor marunte ce ascund sensuri de profunzime, Carver seduce de la prima pina la ultima pagina. Daca vi s-a facut dor de bijuteriile lui Hemingway, fiti siguri ca acesta e autorul de care aveti nevoie. Satisfactie estetica asigurata!"

Mircea Mihăieş
Raymond Carver
Raymond Carver
Autor

Maestrul absolut al prozei scurte americane contemporane şi comparat adesea cu m...

vezi autor