TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pe drumuri de sticlă
Pe drumuri de sticlă
Vezi
galerie

Pe drumuri de sticlă

de Delia Bodea Jacob

Id: #382221

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Zeci de titluri de roman din literaturile lumii aparțin genului de dragoste. Din motive divers-diferite: de timp să tot dispui pentru lecturi ce țin de epicul așa-numit „ușor”, cu încrengăturile sale numeroase, însă, valoric, de ștachetă înaltă, dacă sincer le agreezi.
La urma urmei, în ciuda dedicației exclusive pentru scenă, Romeo și Julieta de Shakespeare, cu ale sale reluări sau recompuneri în oglinzi clare ori convexe, este tot un fără de egal roman de dragoste. Și ce poveste!... Don Quijote de la Mancha de Miguel de Cervantes este, în esența sa romanescă, o narațiune patronată de amor irezistibil cavaleresc și carnavalesc, sincer și orb. Și câte alte lucrări de gen…
Romanul Pe drumuri de sticlă de Delia Bodea Jacob – o scriitoare aflată în ascensiune – ține de epicul dramatic al dragostei spiritualizate. Volumul a apărut în acest an, într-o primă ediție, în limba română, la Editura Familia din Tel Aviv, Israel. Narațiunea se desfășoară în siajul unui iureș captivant de întâmplări și evenimente, departe însă de a fi integrat epicului de acțiune detectivistă.
În plină epocă dominată de deceniile așa-zis „de aur” din România, povestea iubirii dintre Tatiana, studentă la Muzică, și Many (Kalman), poet, rebel și răzvrătit, capătă treptat accente dramatice cu inserții de epos politic, mai cu seamă aplicate cercurilor intelectualității, ale căror minți au fost subjugate de  conducerea țării.
Iubirea dintre Tatiana și Many aduce ideatic cu cea din romanul Love Story de Erich Segal, o poveste tulburătoare a unei iubiri curate, de epuizant calvar, care în vremea anilor '70 a făcut vâlvă, ba chiar a stors lacrimi. La fel și filmul cu titlu omonim.
Deosebirea dintre cele două povești de iubire o impune, aici, sfârșitul asumat al Tatianei, care nu mai suportă atmosfera cazonă, îndoctrinarea și ifosele de șef și fost șef, într-un mare oraș, ale tatălui ei, securist de „marcă”, ins aciuit în România imediat după război, coborâtor din teritoriile dominate de sovietici, toți puși pe răzbunări și chivernisiri.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Delia Bodea Jacob

Data apariției: septembrie 2021

ISBN: 9786067977295

Copertă: Paperback

Număr pagini: 250

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,8x20,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Școala Ardeleană

Teme: iubire