TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Visul numărul 9 HF-DAM-VISUN9-18-N-001
Vezi
galerie

Visul numărul 9

de David Mitchell

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #253296

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Visul numărul 9 are, ca toate romanele lui David Mitchell, o multitudine de fire narative. Ceea ce dă coerență întregului este odiseea urbană a unui tânar naiv, dar foarte inteligent și cu imaginație debordantă, Eiji Miyake, devenit major la 20 de ani, dupa legea japoneză. Romanul preia titlul cântecului #9 Dream de John Lennon, compozitorul preferat al personajului central.

 

De pe insula Yakushima, Eiji pleacă la Tōkyō pentru a-și căuta tatăl necunoscut. Fanteziile lui structurează narațiunea caleidoscopică. Firul principal se intersectează cu mai multe fire conexe — mama, internată din cauza alcoolismului într-o clinică izolată, încearcă să-și recâștige fiul, pe care l-a părăsit; sora lui geamană, care s-a înecat în ocean, îi bântuie visele —, se întâlnește cu fire întâmplatoare — prietenia lui Eiji cu proprietarul unui magazin de închiriat filme; relația lui cu o pianistă cu ceafa perfectă —, se ciocnește de altele pline de violență atât în viața reală, cât și în irealitate — tânarul nimerește într-un război nimicitor din lumea interlopă, dominată de Yakuza; își asumă roluri de super-erou în jocuri electronice —, sau se mută pe fire paralele — Eiji citește fabulele scrise de o bătrână autoare surdă pentru nepotul ei sau jurnalul prezumtivului său bunic, fost luptător kamikaze în marina militară.

extinde
 

Detalii produs

Autor: David Mitchell

Traducător: Mihnea Gafiţa

Data apariției: martie 2018

Titlu original: Number 9 Dream

ISBN: 978-606-779-304-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 528

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: prietenie, conflict, război, Jocuri video

 

Opinii editoriale

„Excepțional! E mai mult decât o poveste suprarealistă cu mistere sau decât o carte despre maturizare, mai mult decât un portret al metropolei Tōkyō sau al unui adolescent cu fluxurile lui de conștiință. Este un roman unic: inteligent, neobișnuit, captivant și minunat scris.”

Literary Review

„Visul numarul 9, cu energia lui propulsivă, cu ludicul lui nestăvilit și erupția joyceană de limbaj, reprezinta confirmarea absolută că David Mitchell trebuie socotit printre cei mai buni romancieri de astazi. Scrie de vis, tipul acela de vis care nu vrei să se termine.”

San Francisco Chronicle
David Mitchell
David Mitchell
Autor

Scriitorul englez DAVID MITCHELL s-a născut în 1969, la Southport, Lancashire. Î...

vezi autor