TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Un cal intră într-un bar (Top 10+) PO-DAG-UCINBT-18-N-001
Un cal intră într-un bar (Top 10+)
Vezi
galerie

Un cal intră într-un bar (Top 10+)

de David Grossman

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #252210

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cel mai trist om din lume e clovnul, se ştie. Şi când clovnul se apucă să râdă de el însuşi şi de viaţa lui cea tristă, lumea din jur e nelămurită: ar trebui să râdă împreună cu el? Să ceară banii înapoi pe bilet? Să-l huiduie gros? Cu Dovală Gi, comediantul care face stand-up în romanul lui David Grossman, nu râde mai nimeni – poveştile lui, amintiri înspăimântate ale celei mai lungi călătorii pe care a făcut-o copilul care a fost, îngheaţă zâmbetul pe buze şi ţintuiesc spectatorul pe scaunul incomod al barului unde a venit ca fraierul, aşteptându-se la nişte bancuri. Un cal intră într-un bar nu e nici pe departe o carte care se citeşte dintr-o singură suflare, cum spune Dovală bancurile cu melcul, ţestoasa şi papagalul. Dimpotrivă: din când în când, tristeţea peste care s-a lipit strâmb masca hohotului de râs e copleşitoare, dătătoare de ghem în stomac şi pauză de lectură. Dovală se face bucăţi la microfon, în faţa stimatului spectator: mitraliază bancuri, mai bune ori mai proaste, râde de el însuşi, se înjură, îşi cară pumni, se umple de sânge. Stimatul spectator hohoteşte cât hohoteşte, până nu mai înţelege nimic din ameţitorul râsu’-plânsu’ de sub reflectoare. Dar Dovală continuă: poate doar aşa, râzând cu lacrimi, ajunge şi el să priceapă ce a trăit.

Traducerea acestei cărţi a beneficiat de sprijinul Ambasadei Statului Israel la Bucureşti şi al Departamentului Cultural al Ministerului Israelian al Afacerilor Externe.

Cîştigătorul prestigiosului Man Booker International Prize, ediţia 2017

extinde
 

Detalii produs

Autor: David Grossman

Traducător: Gheorghe Miletineanu

Data apariției: februarie 2018

Titlu original: Sus ehad nichnas lebar

ISBN: 978-973-46-7167-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 232

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: emoții

 

Din blogul Cartepedia

Ana Popescu Ana Popescu

,,Încep prin a vă mărturisi că nu am mai citit nimic de acest autor și nu, nu am fost sceptică în privința talentului său. De la bun început m-a fascinat titlul romanului, dar ceea ce m-a îndemnat să ci......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Un număr de stand-up comedy atât de straniu, că-ţi răscoleşte cele mai ascunse resorturi ale sufletului. Terifiant şi seducător în acelaşi timp, romanul lui Grossman lasă să se vadă, prin tehnica literară a unui virtuoz, o vulgaritate frapantă cum numai un act purificator poate fi.”

Haaretz

„David Grossman surprinde cu o lecţie profundă despre mecanismele emoţiei şi, în acelaşi timp, spune o poveste de o frumuseţe ce-ţi dă fiori.” 

El País

„Protagonistul lui Grossman inspiră cititorilor teamă, încordare şi compasiune, nu doar prin lucrurile uimitoare pe care le spune pe şcenă, nu doar din pricina nesiguranţei crescânde pe care-o emană, ci şi pentru că experienţa lui de povestitor e un act ultimativ, singurul pe care-l mai poate duce la bun sfârşit în această viaţă.”

Ynet
David Grossman
David Grossman
Autor

David Grossman (n. 1954) este unul dintre cei mai importanţi autori israelieni c...

vezi autor