TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Până la capătul pământului (Top 10+) 978-973-46-4907-5
Până la capătul pământului (Top 10+)
Vezi
galerie

Până la capătul pământului (Top 10+)

de David Grossman

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #238622

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Romanul Până la capătul pământului a fost distins în 2009 cu premiul Albatros, acordat de Fundația Günter Grass din Germania, și în 2011 cu premiile Medicis etranger și JQ-Wingate.

Până la capătul pământului este o cutremurătoare poveste despre iubire și prietenie, în care istoria intervine mereu cu brutalitate în destinul oamenilor. Personajul central al cărții, Ora, o femeie abia despărțită de soț, pleacă într-o excursie prelungită prin Israel, cu rucsacul în spate, însoțită de iubitul ei din tinerețe, Avram. Pentru Ora excursia este însă mai degrabă o fugă din realitate: fiul ei, Ofer, a plecat într-o misiune de luptă, iar femeia este convinsă că, atâta timp cât ea nu află nici o știre din lumea reală, băiatul ei este în siguranță. Pe parcursul excursiei, cei doi vechi iubiți rememorează și reconstruiesc ciudatul triunghi conjugal ce le-a marcat destinul, precum și momentele de răscruce ale vieții lor într-o lume unde războiul pare a fi o realitate permanentă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: David Grossman

Traducător: Ioana Petridean

Data apariției: noiembrie 2014

Titlu original: Isha Borahat Mibesora

ISBN: 978-973-46-4907-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 744

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: moarte, război

 

Opinii editoriale

"Lungul drum al unei israelience, dupa ce si-a condus unul dintre fii la oaste, gata sa plece spre frontul din Liban. Lungul drum al angoasei materne pina la obsesia mortii. Grossman – ca si Oz – nu imparte lumea aceea in buni si rai, nu tine cu unii impotriva celorlalti, nu are „solutii“, nici iluzii, nu uraste decit razboiul acela dintre doua adevaruri la fel de indreptatite. Unul dintre acei romancieri – nu chiar foarte multi – pe care putem conta."

nr. 432, 24 mai 2012, Dilema veche - Radu Cosaşu

"Romanul din 2008 al scriitorului israelian David Grossman – Isha Morahat Mibesora, Pina la capatul pamintului –, aparut anul acesta in varianta romaneasca, la Polirom, reprezinta o tulburatoare impletire a istoriei cu fictiunea. O acolada temporala nefasta, in interiorul careia destinul individual s-a substituit, cu brutalitate, destinului colectiv. De fapt, aici se poate localiza si tema centrala a volumului. Istoria mare inghite istoria mica, nelasind insului marunt nici macar satisfactia celei mai mici aspiratii la fericirea personala. Durata lunga braudeliana e anexata zvircolirilor necontrolabile ale duratei scurte, viata individului devenind astfel pretext pentru viata dura a intregii comunitati."

iunie 2012, Dilemateca, nr. 73 - Codrin Liviu Cuţitaru

"In romanul Pina la capatul pamintului, Ora, o femeie de virsta mijlocie, trece de la extazul intoarcerii fiului ei Ofer din armata la teroarea materna de a-l putea pierde, cind el decide sa revina rapid in lupta. Ora decide sa plece, sa iasa din tiparul de viata in care frica pusese stapinire pe ea. Astfel nu va fi acasa cind vor veni sa o anunte despre moartea lui Ofer. Si daca nu va fi acasa, poate ca el nu va pati nimic.
Paul Auster a asemuit-o pe Ora cu Anna lui Tolstoi si cu Emma lui Flaubert."

3 mai 2012, BookMag.ro - Smaranda Liubov

"Cite nu se pot intimpla intr-o excursie cu rucsacul in spate prin Israel. Ora, o femeie care tocmai s-a despartit de sotul ei porneste intr-o asemenea excursie cu fostul sau iubit. Prilej, fireste, de amintiri, dar si de intimplari la zi, pe fundalul istoriei zbuciumate a unei tari bintuite de razboi. O carte rascolitoare, care te copleseste prin forta ei."

17 aprilie 2012, Caţavencii - Cristian Teodorescu

"Pina la capatul pamintului surprinde acut si dureros razboiul si calatoria, familia si probele dure ale iubirii de orice fel."

1 iunie 2012, Observator cultural, nr. 626 - Elisabeta Lasconi

"Pina la capatul pamintului este capodopera lui Grossman. Flaubert a creat-o pe Emma, Tolstoi pe Anna, iar acum o avem pe Ora lui Grossman, protagonista unei carti zguduitoare, superbe, memorabile.” 

Paul Auster

"Grossman tese elementele esentiale ale vietii private in tapiseria istoriei si creeaza o panorama de o forta emotionala covirsitoare, o capodopera bine strunita, o poveste scrisa cu pasiune, ale carei personaje pline de viata sint conturate extraordinar de clar. Acesta este unul din rarele romane care iti dau impresia ca ar putea schimba lumea.” 

 

The New York Times Book Review

"O carte disperata care reuseste cumva sa nu provoace disperare, o carte despre moarte care se fixeaza cu incapatinare asupra vietii, Pina la capatul pamintului este, ca orice mare creatie literara, un act de generozitate, deschis tuturor posibilitatilor umane.”

The Washington Post

 "Exista scriitori in ale caror cuvinte recunosti textura vietii. David Grossman este un astfel de scriitor, un maestru al detaliului si preciziei emotionale. Personajele lui nu ramin in paginile cartii, ci se infatiseaza cititorului cu trupul invelit intr-o proza de o profunzime taioasa si o compasiune cuceritoare.”

Yann Martel
David Grossman
David Grossman
Autor

David Grossman (n. 1954) este unul dintre cei mai importanţi autori israelieni c...

vezi autor