TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Șoimul maltez PA-DAH-OIMULM-18-N-001
Vezi
galerie

Șoimul maltez

de Dashiell Hammett

Titlu apărut în colecția Paladin | Noir Masters la Paladin

Id: #254160

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Ei bine, Wilmer, îmi pare sincer rău să te pierd şi vreau să ştii că n-aş putea să ţin mai mult la tine nici dacă ai fi propriul meu copil; dar – of, pentru Dumnezeu! – dacă pierzi un copil, poţi face altul, însă există un singur şoim maltez.”


Noul caz al detectivului particular Sam Spade este o sursă inepuizabilă de probleme. Moartea partenerului său nu e decât primul mister al unei poveşti tot mai suspecte, iar lucrurile devin și mai periculoase când jocurile sunt făcute de gangsteri, criminali şi femei fatale. Miza lor? O statuetă nepreţuită, veche de mii de ani, care a scris istorie. O comoară pentru care merită să ucizi şi pentru care până şi oamenii legii ar face compromisuri.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Dashiell Hammett

Traducător: Vali Florescu

Data apariției: mai 2018

Titlu original: The Maltese Falcon

ISBN: 9786068673745

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 264

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x21,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Paladin

Teme: moarte, anchetă

 

Din blogul Cartepedia

Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Sam Spade e un detectiv cu o bună intuiție și cu suficient noroc cât să iasă cu bine din orice încurcătură. Însă partenerul său e ucis în timp ce lucra la un nou caz și lucrurile nu prea se leagă. Pol......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Dashiell Hammett este atât un maestru al romanului poliţist, cât şi un scriitor nemaipomenit.

The Boston Globe

Şoimul maltez nu este doar probabil cea mai bună poveste cu detectivi pe care am citit-o vreodată, ci şi un roman extraordinar de bine scris.

The Times Literary Supplement

Proza lui Hammett este iscusită şi cu desăvârşire unică. Eroii lui sunt la fel de caustici şi de interesaţi de câştigul financiar ca oricare alt personaj din literatura americană.

The New York Times

La fel ca Wilkie Collins şi Arthur Conan Doyle, Hammett este un scriitor original, creator al unui templu literar ce a influenţat profund operele altor prozatori, ceea ce îi conferă statutul de clasic.

The Guardian

Odată ce îţi faci o idee despre stilul literar al lui Hammett şi despre felul în care îşi prezintă personajele prin descrieri precise ale fizionomiei lor, lectura înaintează cu o viteză ameţitoare. Dialogul e un deliciu, care accelerează ritmul prin spiritualitatea şi rapiditatea cu care se desfăşoară.

fourthandsycamore.com

Probabil că Şoimul maltez e cel mai important roman poliţist al literaturii americane; acesta a fost meritul care i s-a recunoscut când a fost publicat prima oară, iar criticii încă îi mai afirmă importanţa.

detnovel.com
Dashiell Hammett
Dashiell Hammett
Autor

Covârşitoarea influenţă a lui Dashiell Hammett asupra genului noir a determinat...

vezi autor