TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Sînt o babă comunistă!

Dan Lungu
Colecții/Serii: Hors Collection
Ne aflăm la aproape zece ani de la căderea dictaturii ceauşiste, cu putin timp înaintea alegerilor electorale. Emilia Apostoae, pensionară,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-873-46-3937-3
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Sunt o baba comunista

MAI MULTE DESPRE CARTE

Ne aflăm la aproape zece ani de la căderea dictaturii ceauşiste, cu putin timp înaintea alegerilor electorale. Emilia Apostoae, pensionară, care şi-a trăit cea mai mare parte a vieţii sub regimul „puterii populare”, primeşte un telefon de la Alice, fiica sa, emigrată în Canada, fiind îndemnată „să nu voteze cu foştii comunişti”. Acest telefon, urmat de alte discuţii în contradictoriu, o aruncă pe Emilia într-o adevarată criză identitară, din care încearcă să se salveze rememorând trecutul şi căutându-şi justificări, în ochii ei şi ai fiicei, pentru propriile nostalgii. Însotiti mereu de umor şi autoironie, ne întoarcem spre copilăria şi adolescenţa Emiliei, intrăm în miezul nostalgiei paradoxale după dictatură, pulsăm în ritmurile vieţii cotidiene şi înţelegem din interior problemele epocii.
Sunt o babă comunistă! a stat la baza piesei de teatru „Baba comunistă”, a cărei premieră a avut loc în 2010 la Teatrul Bouwkunde din Deventer, Olanda. Versiunea franceză a cărţii a fost dublu nominalizată la Premiile Europene Jean Monnet, Franţa, 2008, iar versiunea poloneză a fost nominalizată la premiul pentru literatură central-europeană „Angelus” în 2011.
Data apariției: august 2013
Editura: Polirom
Pagini: 240
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, contemporaneitate, comunism, film, dictatură, alegeri, epocă, emigrant, umor, ironie
  • Dan Lungu Dan Lungu - Autor
    Dan Lungu (n. 1969, Botosani), director al Muzeului Literatu­rii Romane din Iasi, este unul dintre cei mai apreciati si mai tradusi scriitori din noua generatie, carti ale sale fiind publicate in zece limbi: franceza, germana, italiana, spaniola, poloneza, slovena,...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Berliner Zeitung
"Dan Lungu are marele talent de a utiliza cu maiestrie stilul oral pentru a prezenta situaţiile cu mult umor subversiv. El se situează în tradiţia marelui umorist ceh Jaroslav Hasek, creatorul bravului soldat Svejk. Este un autor de mare valoare al României postsocialiste, continuând timpurile de aur ale literaturii interbelice.”
Livres Hebdo
"Satirist savuros, Dan Lungu nu încetează să exploreze nevrozele ţării sale. Reprezentând noua generaţie românească de scriitori, autorul ne-a cucerit deja cu romanul Raiul găinilor. Dulce-amar şi adesea provocând râsul, romanul Sunt o babă comunistă! foloseşte umorul pentru a surprinde cu acuitate transformările societăţii româneşti.”
Salzburger Nachrichten
„Lungu nu vrea să fie un moralist. El nu acuză pe nimeni, nu sugerează nimănui ce are de făcut. Societatea este plină de contradicţii... Dacă acestea nu pot fi întotdeauna explicate, măcar pot fi descrise.”

Opinia cititorilor