TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mila 23 NE-DAI-MILA02-19-N-001
Vezi
galerie

Mila 23

de Dan Ivan

Titlu apărut în colecția n'autor la Nemira

Id: #262728

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Un tânăr medic descoperă magia Deltei Dunării, dincolo de griul comunist
 

Descriere produs

Într-un soi de capăt de lume, înconjurat de ape, un loc magic ni se dezvăluie încet, încet prin intermediul experiențelor unui proaspăt absolvent al Facultății de Medicină, un tânăr bucureștean care descoperă frumusețea inegalabilă a Deltei Dunării în anii comunismului.

 

În Mila 23, Dan Ivan își revarsă tolba plină de povești deopotrivă fermecătoare și sfâșietoare și ne face cunoștință cu cele mai incredibile personaje. Într-o vreme în care griul domină realitatea cotidiană, în care sărăcia lucie și condițiile precare de trai sunt la ordinea zilei, el ne arată cum ne putem salva prin umor, prin bunătate, prin solidaritate sau prin luptele purtate individual.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Dan Ivan

Data apariției: iunie 2019

ISBN: 978-606-43-0477-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 152

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Nemira

Teme: comunism, curiozitate, fericire, încredere, toleranță

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Despre Mila 23, localitate situată în inima Deltei Dunării, nu se știe decât că este locul de naștere al legendarului Ivan Patzaichin. Atât și nimic mai mult. Iar asta pare suficient pentru ca asupra......“

citește mai mult
Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Un medic e repartizat în anul 1984 într-un post în Deltă, chiar la Mila 23. Proaspăt absolvent, are entuziasmul și naivitatea începătorilor. Delta e dură, periculoasă, însă ascunde o colectivitate ret......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Ca un bisturiu înfipt într-un abces, din care țâșnește puroi, sânge, viață… așa este această carte. Mila 23 a lui Dan Ivan este una dintre puținele cărți autentic realiste despre socialism din literatura română. Cu ceva în plus. Neîntinată de teze și lecții moralizatoare, ea sfâșie realitatea pentru a scoate la iveală ce se ascunde în măruntaiele ei. Și iată că în adâncul iadului descoperi cu stupoare un tărâm magic, în care oamenii trăiesc și mor după alte legi. Un Macondo ceaușist.

Adrian Pătrușcă
Dan Ivan
Dan Ivan
Autor

Dan Ivan (n. 1958 ) a absolvit Liceul Sfântul Sava din București. A urmat cursur...

vezi autor