TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fâşii de ruşine 978-973-46-7329-2
Fâşii de ruşine
Vezi
galerie

Fâşii de ruşine

de Cristian Fulaş

Titlu apărut în colecția Ego | Proză la Polirom

Id: #253650

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Romanul lui Cristian Fulaş este o cronică sui-generis a unui război personal cu instabilitatea, cu dependenţa, cu nesiguranţa, cu demonii care bîntuie existenţa personajului principal – un tînăr bătrîn, «o adunătură de bucăţi sparte de porţelan tremurător». Cu o construcţie narativă pe cît de simplă, pe atît de elaborată, Fîşii de ruşine spune povestea unei dureroase şi îndelungate învieri, după o dramatică peregrinare prin bolgiile infernului. De la tristeţe la disperare, de la singurătate la ruşine, nimic nu rămîne netrăit în acest intens roman al descompunerii şi recompunerii morale şi existenţiale.” (Carmen Muşat)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cristian Fulaş

Data apariției: aprilie 2018

ISBN: 978-973-46-7329-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: război

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Fâșii de rușine, romanul de debut al lui Cristian Fulaș, aflat la cea de-a doua ediție, spune povestea dură a unui tânăr literat (naratorul, nu i se precizează numele), de profesie traducător, care de......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Fîşii de ruşine este o carte a dependenţei, dar e o reuşită mai ales în măsura în care îşi depăşeşte aceste contururi, fără a le şterge. Ceea ce o face specială este modul în care este asumată. În această privinţă, miza acestui destin este una literară, nu factuală. Personajul se salvează, dacă o poate face, prin scris. Echilibrul de acolo vine, înţelegerea şi acceptarea propriului destin tot de acolo. Abia mutat în text, traseul sinuos al eroului capătă sens şi mai ales admite posibilitatea ca la capătul lui să se afle o lumină. Redempţiunea nu e aşteptată sub forma unei «rezolvări» clinice a depen-denţei, fapt, la urma urmelor, secundar; ea vine (sau nu) în măsura în care acesta, fiind şi scriitor, va reuşi să stoarcă din ceea ce trăieşte seva unei naraţiuni ritmate, tensionate, sacadate, dar care să transforme întreaga depresie prelungită într-o izbîndă... nu spun estetică, ci discursivă. Şi mă feresc să discut despre o «salvare prin estetic» pentru că resortul acestui text nu e unul estetic, ci unul existenţial.” 

Bogdan Creţu
Aducem scriitorii aproape de voi - Cristian Fulas
VIDEO
Cristian Fulaş
Cristian Fulaş
Autor

Cristian Fulaș, născut la 3 iulie 1978, în Caracal, a absolvit Litere, apoi stud...

vezi autor