TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Luiza Textoris PO-COB-LUIZAT-12-N-001
Vezi
galerie

Luiza Textoris

de Corin Braga

Titlu apărut în colecția Fiction LTD la Polirom

Id: #203876

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Luiza Textoris este o fată cu nasul cârn și ochi exoftalmici căreia îi place atât de mult să viseze, încât sfârșeste prin a nu mai distinge delirul de realitate.

 

Fascinată de trăirile onirice, ea își creează dubli de vis ca să exploreze lumi paralele, contorsionate, întrepătrunse cu realitatea de zi cu zi. În același timp, inevitabil, are de suportat consecințele în viața normală: dedublare, schizofrenie, personalitate multiplă. Stările de somn paradoxal și apoi de trezie paradoxală creează o arhitectură etajată, cu planuri suprapuse și încrucișate, în care personajele se comportă în realitate ca și cum ar visa și în coșmar ca și cum ar fi lucide.

 

Romanul unește vizionarismul psihedelic romantic cu universurile virtuale postmoderne. Luiza Textoris este al treilea roman din ciclul Noctambulii, după Claustrofobul și Hidra.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Corin Braga

Data apariției: 2012

ISBN: 978-973-46-2899-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 376

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: absurd

 

Opinii editoriale

Proiectul epic al lui Corin Braga își găsește rădăcinile în viziunea mai largă a comparatistului pentru care interpretarea viselor devine o țintă de asumat pentru întreaga cultură. În felul acesta devin accesibile nișe altfel rămase în umbră. Explorarea critică depășește cadrul limitat al judecații estetice și are acces la posibile revelații despre ființa umană. Onirismul propus și practicat de Corin Braga depășește granițele unei opțiuni tematice, înspre constituirea autentică a unei literaturi proprii, în singularitatea căreia conceptele și punctele de referință se reașază.” 

Horea Poenar
Corin Braga
Corin Braga
Autor

Corin Braga (n. 1961) este profesor de literatură comparată la Facultatea de Lit...

vezi autor