TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Măștile exilului CR-COA-MTILEE-14-N-001
Măștile exilului
Vezi
galerie

Măștile exilului

de Constantin Arcu

Id: #238002

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman de strictă actualitate, Măştile exilului are în centru un picaro contemporan, nevoit să-şi părăsească ţara, în urma presiunilor diabolice ale Colonelesei Taifun. Ajuns în Italia, are parte de întîmplări extraordinare, în mijlocul emigranţilor, robi printre străini, mereu cu gîndul la un… Sion ce le străbate trecutul şi de care se simt legaţi printr-un cordon ombilical subliminal. Toţi speră să se întoarcă în lumea din care au fost izgoniţi. Odată revenit acasă, eroul asistă la metamorfoza uluitoare a maleficei sale inamice.
În spatele măştilor lui Constantin Arcu, viaţa se trăieşte la tensiuni adesea greu de suportat, atît în afara, cît şi în interiorul graniţelor.



Alte titluri pentru ConstantinArcu (autor):
Tramvaiul 13 (2023) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Constantin Arcu

Data apariției: octombrie 2014

ISBN: 978-973-23-3089-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 360

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cartea Românească

 

Opinii editoriale

„E bun portretist Constantin Arcu, figurile pe care le înșira sînt toate marcante și știe să le distribuie în scenariu. Memorabilă între toate e Katy, căreia îi și face o biografie pe scurt, dar mai amplă decît a altora. (...) În general însă tonul scriptural e unul de voluptate, de vervă naratorială, cu mare foame de întîmplări picarești și de scenarii oculte și cu o întinsă galerie de figuri și caractere.”

Al. Cistelecan

„Așadar, e multă ironie în romanul lui Constantin Arcu, o ironie aproape blîndă, recesivă, dacă n-ar fi starea de rău, de greață, pe care o ascunde. Fiziologia nu mai ascultă. Și, dacă eroul se salvează prin ironie, viziunea e totuși a unui moralist, nu în sensul angajării discursului în manifestarea vreunui didacticism steril și tezist, ci în sensul angajării în radiografia răului.”

Mircea A. Diaconu

„Ultimul roman al lui Constantin Arcu este legat de istoria imediată, de timpul prezent al dezastrelor de aici și din exil, dintr-o Românie a politicii subterane, a societăților secrete și a criminalilor plătiți. Este o contrautopie. (…) Măștile exilului este un roman cu un proiect epic, semnificativ pentru aceste vremuri ale prozei.”

Cornel Ungureanu