TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ruta subterană HF-COW-RUTA0S-17-N-001
Vezi
galerie

Ruta subterană

de Colson Whitehead

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #250726

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Romanul Ruta subterană (The Underground Railroad) este considerat cea mai bună carte americană de ficțiune a anului 2016. Mărturie stau prestigioasele premii și distincții primite, printre care National Book Award 2016, Pulitzer Prize 2017, Arthur C. Clarke Award 2017 și Andrew Carnegie Medal for Excellence 2017. A atins primul loc în cele mai importante topuri de vânzare de carte americane: bestseller New York TimesWashington PostPublishers Weekly, Barnes & Noble, Amazon.com – „Best Book of the Year 2016”, The New York Times Book Review – „Best Novel of 2016”. Publicația USA Today l-a ales pe Colson Whitehead autorul anului 2016. Amazon Studios a cumpărat drepturile de ecranizare pentru un serial TV în regia lui Barry Jenkins. Ruta subterană a apărut sau se află în curs de publicare în peste 40 de țări.

 

„Descoperirea Americii” – aşa s-ar mai fi putut numi această carte, o odisee programatică în căutarea unei Americi care se dovedeşte iluzorie. Cora, protagonista cărţii, este o tânără sclavă neagră evadată, care, visând să ajungă în Nord, străbate mare parte din Statele Unite într-o călătorie iniţiatică. Autorul îmbină adevărul istoric şi fantezia pentru a pune în lumină, într-o amplă metaforă, nu doar obsesiile unei ţări, ci şi avatarurile naturii umane şi, mai ales, relaţiile dintre oameni într-o societate întemeiată pe injustiţie şi varii inginerii sociale.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Colson Whitehead

Traducător: Justina Bandol

Data apariției: noiembrie 2017

Titlu original: The Underground Railroad

ISBN: 978-606-779-268-3

EAN-16: 978606779268

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 328

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: societate, adevăr, exil, toleranță

 

Opinii editoriale

„N-am mai fost de mulţi ani atât de impresionat şi de captivat de o carte. Este o poveste luminoasă, tumultuoasă şi de o inventivitate debordantă, care nu doar aruncă o lumină strălucitoare asupra uneia dintre cele mai întunecate perioade din istorie, dar deschide perspective noi şi fascinante pentru genul romanesc în sine.”

Alex Preston, The Guardian

„Un roman puternic, halucinatoriu, care oferă cititorului o perspectivă devastatoare asupra teribilului cost uman al sclaviei. Înzestrat cu forţa necruţătoare a naraţiunilor scrise de sclavii fugari înşişi, cu ecouri din Preaiubita lui Toni Morrison, din Mizerabilii lui Hugo şi din Omul invizibil de Ralph Ellison şi cu trăsături de condei împrumutate de la Borges, Kafka şi Swift.”

New York Times
Colson Whitehead
Colson Whitehead
Autor

Colson Whitehead, dublu laureat al prestigiosului Pulitzer Prize, asemenea lui F...

vezi autor