TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fiica Estului 978-973-46-6375-0
Vezi
galerie

Fiica Estului

de Clara Uson

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #248369

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Această traducere a fost publicată cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii și Sportului, Spania.



Un roman despre Ana Mladic, fiica generalului care a schimbat chipul Europei



Pentru Fiica Estului, Clara Uson primește Premiul Ciudad de Barcelona și prestigiosul Premio de la Critica, o recompensă literară acordată anual celui mai bun roman scris în limbă spaniolă din întreaga lume.



Șase tineri, trei băieți și trei fete, stau de vorbă într-un McDonald’s din Moscova și ajung la o dispută aprinsă despre naționalism și manipulare politică. Sunt studenți din Belgrad și se află în Rusia într-o excursie – un cadou de absolvire a facultății, înaintea examenelor finale. Excursia aceasta va schimba destinul uneia dintre fete: Ana Mladic, personaj inspirat din realitatea cea mai cruntă a fostei Iugoslavii, la începutul anilor ’90, în timpul războaielor sârbo-croat și sârbo-bosniac. Ana nu este altcineva decât fiica generalului Ratko Mladic, pe care ea îl adoră și îl consideră un adevărat erou al Serbiei, dar care avea să fie repede cunoscut în toată lumea ca măcelarul din Balcani și judecat la Haga pentru crime de război.

 

Romanul Fiica Estului, care are în centru destinul tragic al Anei, a trezit un interes enorm, căci pare aproape de necrezut cum a reușit o tânără scriitoare din Spania să se documenteze la fața locului, să înțeleagă și să recreeze istoria – veche sau recentă – a unei regiuni din Europa ce pare uneori de neînțeles chiar și pentru istorici.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Clara Uson

Traducător: Mariana Sipoș

Data apariției: aprilie 2017

Titlu original: La hija del Este

ISBN: 978-973-46-6375-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 384

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: destin, război

 

Opinii editoriale

Un melanj fascinant de istorie și ficțiune, în care Clara Uson povestește extraordinara istorie a războiului din fosta Iugoslavie.”

Javier Cercas

Clara Uson uimește prin precizia și ambiția proiectului ei romanesc. Năzuințe, gânduri, dialoguri, strigăte sau șoapte, nimic nu-i scapă, căci totul este recreat sub inspirația realului.”

Livres Hebdo

Fiica Estului e un text hibrid, unde realitatea şi ficţiunea se întrepătrund indisociabil şi care trebuie citit ca o operă romanescă, nu ca un eseu ori o biografie.”

Clara Usón
Clara Uson
Clara Uson
Autor

Clara Uson s-a născut în 1961 la Barcelona. A făcut studii de drept și a profesa...

vezi autor