TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cîntec de leagăn 978-973-46-0213-1
Vezi
galerie

Cîntec de leagăn

de Chuck Palahniuk

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Ambalare gratuită a cadoului
 

Descriere produs

Cintec de leagan este un thriller de un umor grotesc si o satira nemiloasa la adresa unei lumi ultramediatizate, in care dictonul „Cunoasterea inseamna putere” capata sensuri extreme. Carl Streator este un reporter insarcinat sa investigheze cazul unor bebelusi victime ale  sindromului mortii subite. Nu dupa mult timp, el descopera un tulburator element comun: inaintea mortii, fiecarui bebelus i s-a citit aceeasi poezie. Cercetarile ii scot in cale o femeie cu puteri misterioase, Helen Hoover Boyle, asasin telepatic si agent imobiliar care si-a facut o afacere din vinzarea de case bintuite. Helen ii confirma banuiala ca poezia respectiva este, de fapt, un stravechi cintec de leagan african si o formula magica mortala care actioneaza asupra oricui. Acum Streator se vede inzestrat cu o arma teribila, de care nu va ezita sa se foloseasca.

"Dupa Fight ClubSupravietuitorul si Sufocare, imaginatia febrila a lui Palahniuk a produs Cintec de leagan, povestea unei arme de distrugere in masa pe cit de duioase, pe atit de eficiente.” (New York Times) 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Chuck Palahniuk

Traducător: Radu Gârmacea

Data apariției: 2007

ISBN: 978-973-46-0213-1

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 296

Dimensiuni: 13x20 cm

Editura: Polirom

Titlu original: Lullaby

Pagini: 296

Limba: Română

Hârtie: 120g/m

 
Toate categoriile:
Ficțiune/ Literatură >> Literatură contemporană
Ficțiune/ Literatură >> Literatură universală
Ficțiune/ Literatură >> Mister, crimă și thriller
Speciale >> Scriitori americani pe care trebuie să-i citești
Speciale >> Cărți care stârnesc reacții
 
Cuvinte cheie:
literatură americană, crime, mister, suspans, grotesc, telepatie, magie, absurd, cinism, satiră, media, reporter, descântec african
 

Recenzii

Vlad Zver Vlad Zver

,,Acest roman poate să fie pură ficţiune. Sau nu… Există undeva în lume o culegere de Versuri şi poezii din lumea-ntreagă care are un cântec de leagăn la pagina 27 care......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"Savuros pentru inserturile legate de societatea de azi, obsedata de zgomot (fie in citeva monoloage scurte, fie prin niste personaje tembele), si lectiile de jurnalism “de masa” pe care personajul principal, Carl Streator, le mai scapa ici-colo[…].

Un thriller alert scris perfect dupa retetele americane de succes, dar in care am regasit comedia neagra si ironia tipica lui Chuck. Merita ca entertainment."

19 ianuarie 2011, boomlit.com - Andrei Ruse

"Mizind mai mult pe fabula si nu pe actiune, cartea are ca personaj principal America de Nord, nu o America sociala, ci una istorica, o civilizatie care merita distrusa, careia i-ar face un bine soptirea cintecului de leagan. Un imens animal batrin, in descompunere, un focar de infectie intercontinentala, pentru care Palahniuk construieste un pretext pentru a-i putea imagina apocalipsa."

noiembrie 2007, Tomis - Sorin Dinco

"Cintec de leagan este un roman al carui nucleu se regaseste in dinamismul unei naratiuni convulsive in care personajele sfirsesc prin a-si pierde identitatea, sufletele schimbindu-si corpurile haotic, pina la confuzia totala. Revelatia limbajului magic, de mult uitat, contrabalanseaza invazia incontrolabila a zgomotului alb in spatiile tacerii. Acesta este domeniul essential in care romanul lui Palahniuk isi exprima metaforele."

martie 2008, Dilemateca - Gabriela Glăvan

"Romanul Cintec de leagan al lui Palahniuk este, printre altele, o teza despre putere. Si despre cum puterea naste si cere si mai multa putere. La fel de crud, eliptic, bintuitor ca Sufocare, mai apropiat ca idee de Jurnal. Destul de coerent formal ca sa-ti dai seama ca a fost scris inainte de Bintuitii. Care bintuiti nu reprezinta decit un mic pas spre Rant."

14-20 iulie 2007, Suplimentul de cultură - Bogdan-Alexandru Stănescu
Chuck Palahniuk
Chuck Palahniuk
autor

Charles Michael „Chuck“ Palahniuk (n. 1962, Pasco, Washington)...

vezi autor