TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Şuncă pe pîine (Top 10+)

Charles Bukowski
Colecții/Serii: Top 10+
Şuncă pe pîine relatează cu un umor savuros primii ani din viaţa lui Henry Chinaski, nonconformistul alter ego al scriitorului, şi...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-5316-4
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Alte volume:
Şuncă pe pîine Şuncă pe pîine Charles Bukowski
Şuncă pe pîine Şuncă pe pîine Charles Bukowski

MAI MULTE DESPRE CARTE

Şuncă pe pîine relatează cu un umor savuros primii ani din viaţa lui Henry Chinaski, nonconformistul alter ego al scriitorului, şi experienţele maturizării sale în perioada Marii Crize şi în ajunul celui de-al Doilea Război Mondial. Copil solitar şi ursuz, terorizat de un tată violent şi de spectrul sumbru al sărăciei, hărţuit fără încetare de ciudaţi şi schilozi care se proclamă prietenii săi, Henry se maturizează rapid, devenind un adolescent cinic, indolent şi agresiv, lipsit de marile ambiţii. Romanul descrie într-un stil de o vulgaritate adesea şocantă, însă de o cuceritoare sinceritate şi naturaleţe lupta sa cu acneea severă care îi spulberă orice şansă la o viaţă socială normală, primele sale experienţe erotice şi bahice în cartierele sordide din Los Angeles, dar şi cele dintîi încercări literare.

Autor: Charles Bukowski
Traducător: Cristina Ilie
Data apariției: aprilie 2015
Editura: Polirom
Titlu original: Ham on Rye
Pagini: 336
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
Şuncă pe pâine, literatură americană, literatură contemporană, maturizare, bildungsroman, Marea Criză, sexualitate, ratare, scriitor, beție, prietenie, urât, cinism, agresiv, Los Angeles, vulgaritate, sinceritate
  • Charles Bukowski Charles Bukowski - Autor
    Charles Bukowski (1920-1994) s-a născut în Germania, la Andernach. Cînd avea doi ani, părinţii săi au emigrat în Statele Unite, stabilindu-se în Los Angeles, unde scriitorul a copilărit şi şi-a petrecut mare parte din viaţă. A studiat...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Recenzii

Roxana Covaliu Roxana Covaliu Şuncă pe pîine Cu toate că n-a fost aşa chiar din faşă, Chinaski era un puşti dur pe vremea când creştea în Los Angeles şi descoperea indiferenţa umană şi binefacerile alcoolului. “Şuncă pe pâine” recostituie intrarea în adolescenţă a lui Hank, modelată de alienarea şi ura crescândă faţă de un cămin disfuncţional, de încăpăţânarea sa de a se integra într-un grup, frustrat mereu de jindul nemărturisit de a fi acceptat. Pentru cei care au citit din proza lui Bukowski, Şuncă pe pâine poate fi un pic dezamăgitoare, vizibil forţată să construiască un personaj consecvent cu sinele său matur. Cu...
Vezi mai mult

Opinii Editoriale

noiembrie 2011, Suplimentul de cultură, nr. 331 - Codrin Liviu Cuţitaru
"Singularitatea scriitorului in cauza vine dintr-o curioasa suprapunere a vietii cu scriitura. Am putea spune, fara a gresi neaparat, ca, in cazul lui Bukowski, stravechea butada „artistul e opera si opera e artistul” constituie o realitate concreta, lipsita de umbra oricarei metaforizari. El si-a scris, pur si simplu, existenta, in aceeasi masura in care, creatia sa (indeosebi epica) i-a trait viata."
26 noiembrie 2011, Caţavencii - Cristian Teodorescu
"Un roman misto, in care Bukowski se povesteste cu umor, fara sa-si bata joc excesiv de propria persoana si fara sa se straduiasca sa iasa mai bine decit ar fi cazul. Cartea e plina de ciudati ca povestitorul insusi, asa ca nu te miri cind cineva ii propune sa joace ruleta ruseasca si sfirseste prin a ciurui fundul barcii in care se afla amindoi, suficient de departe de mal incit barca sa se scufunde. Mda, a scapat si tipul cu pistolul, nu numai povestitorul..."
20 august 2012, bookblog.ro - Alexandra Găujan
"Roman semiautobiografic, Sunca pe piine contine fix atita ridicol cit sa te tina permanent la marginea unui zimbet si o voce destul de convingatoare incit sa te intrebi involuntar ce s-o fi intimplat din toate astea si ce nu – sau cind anume s-a hotarit Bukowski sa scrie despre ele si cum isi imagina ca le vei citi tu."
Charles Bukowski
"Daca vrei sa salvezi lumea, trebuie s-o faci cu fiecare om in parte. Cine zice ca o face altfel este fie vreun romantic grandoman, fie politician.”
Los Angeles Times Book Review
"Wordsworth, Whitman, William Carlos Williams, beatnicii – cu totii au dus arta scrisului catre un limbaj al perfectiunii. Bukowski a trecut aceasta granita.”
The Observer
"O carte foarte vesela, in acelasi timp foarte trista si, in ciuda tonului narcisist, onesta de cele mai multe ori. Bukowski pare sa fi fost scriitorul cel mai potrivit sa descrie California de Sud in perioada razboiului – un pamint plin de spatii terne, nesfirsite, lipsite de cel mai mic interes, in care poate doar imaginatia te opreste s-o iei razna. Intr-o epoca in care toti se inchinau conformismului, Bukowski a scris despre aceia de care toti se fereau: despre uritii, egoistii, singuraticii si nebunii tarii sale.”

Opinia cititorilor