TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Şuncă pe pîine (Top 10+) PO-CHB-UNPPT1-15-N-001
Şuncă pe pîine (Top 10+)
Vezi
galerie

Şuncă pe pîine (Top 10+)

de Charles Bukowski

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #240972

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Şuncă pe pîine relatează cu un umor savuros primii ani din viaţa lui Henry Chinaski, nonconformistul alter ego al scriitorului, şi experienţele maturizării sale în perioada Marii Crize şi în ajunul celui de-al Doilea Război Mondial. Copil solitar şi ursuz, terorizat de un tată violent şi de spectrul sumbru al sărăciei, hărţuit fără încetare de ciudaţi şi schilozi care se proclamă prietenii săi, Henry se maturizează rapid, devenind un adolescent cinic, indolent şi agresiv, lipsit de marile ambiţii. Romanul descrie într-un stil de o vulgaritate adesea şocantă, însă de o cuceritoare sinceritate şi naturaleţe lupta sa cu acneea severă care îi spulberă orice şansă la o viaţă socială normală, primele sale experienţe erotice şi bahice în cartierele sordide din Los Angeles, dar şi cele dintîi încercări literare.

 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Charles Bukowski

Traducător: Cristina Ilie

Data apariției: aprilie 2015

Titlu original: Ham on Rye

ISBN: 978-973-46-5316-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 336

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: prietenie, sexualitate

 

Din blogul Cartepedia

Roxana Covaliu Roxana Covaliu

,,Cu toate că n-a fost aşa chiar din faşă, Chinaski era un puşti dur pe vremea când creştea în Los Angeles şi descoperea indiferenţa umană şi binefacerile alcoolului. “Şuncă pe pâine” recostituie intrar......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"Singularitatea scriitorului in cauza vine dintr-o curioasa suprapunere a vietii cu scriitura. Am putea spune, fara a gresi neaparat, ca, in cazul lui Bukowski, stravechea butada „artistul e opera si opera e artistul” constituie o realitate concreta, lipsita de umbra oricarei metaforizari. El si-a scris, pur si simplu, existenta, in aceeasi masura in care, creatia sa (indeosebi epica) i-a trait viata."

noiembrie 2011, Suplimentul de cultură, nr. 331 - Codrin Liviu Cuţitaru

"Un roman misto, in care Bukowski se povesteste cu umor, fara sa-si bata joc excesiv de propria persoana si fara sa se straduiasca sa iasa mai bine decit ar fi cazul. Cartea e plina de ciudati ca povestitorul insusi, asa ca nu te miri cind cineva ii propune sa joace ruleta ruseasca si sfirseste prin a ciurui fundul barcii in care se afla amindoi, suficient de departe de mal incit barca sa se scufunde.
Mda, a scapat si tipul cu pistolul, nu numai povestitorul..."

26 noiembrie 2011, Caţavencii - Cristian Teodorescu

"Roman semiautobiografic, Sunca pe piine contine fix atita ridicol cit sa te tina permanent la marginea unui zimbet si o voce destul de convingatoare incit sa te intrebi involuntar ce s-o fi intimplat din toate astea si ce nu – sau cind anume s-a hotarit Bukowski sa scrie despre ele si cum isi imagina ca le vei citi tu."

20 august 2012, bookblog.ro - Alexandra Găujan

"Daca vrei sa salvezi lumea, trebuie s-o faci cu fiecare om in parte. Cine zice ca o face altfel este fie vreun romantic grandoman, fie politician.” 

Charles Bukowski

"Wordsworth, Whitman, William Carlos Williams, beatnicii – cu totii au dus arta scrisului catre un limbaj al perfectiunii. Bukowski a trecut aceasta granita.” 

Los Angeles Times Book Review

"O carte foarte vesela, in acelasi timp foarte trista si, in ciuda tonului narcisist, onesta de cele mai multe ori. Bukowski pare sa fi fost scriitorul cel mai potrivit sa descrie California de Sud in perioada razboiului – un pamint plin de spatii terne, nesfirsite, lipsite de cel mai mic interes, in care poate doar imaginatia te opreste s-o iei razna. Intr-o epoca in care toti se inchinau conformismului, Bukowski a scris despre aceia de care toti se fereau: despre uritii, egoistii, singuraticii si nebunii tarii sale.”

The Observer
Charles Bukowski
Charles Bukowski
Autor

Charles Bukowski (1920-1994) s-a născut în Germania, la Andernach. Când avea doi...

vezi autor