TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Şuncă pe pîine PO-CHB-UNC0PP-18-N-001
Şuncă pe pîine
Vezi
galerie

Şuncă pe pîine

de Charles Bukowski

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #253948

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Şuncă pe pîine (1982) relatează cu un umor savuros primii ani din viaţa lui Henry Chinaski, nonconformistul alter ego al scriitorului, şi experienţele maturizării sale în perioada Marii Crize şi în ajunul celui de-al Doilea Război Mondial. Copil solitar şi ursuz, terorizat de un tată violent şi de spectrul sumbru al sărăciei, hărţuit fără încetare de ciudaţi şi schilozi care se proclamă prietenii săi, Henry se maturizează rapid, devenind un adolescent cinic, indolent şi agresiv, lipsit de mari ambiţii. Romanul descrie într-un stil de o vulgaritate adesea şocantă, însă de o cuceritoare sinceritate şi naturaleţe, lupta sa cu acneea severă care îi spulberă orice şansă la o viaţă socială normală, primele sale experienţe erotice şi bahice în cartierele sordide din Los Angeles, dar şi cele dintîi încercări literare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Charles Bukowski

Traducător: Cristina Ilie

Data apariției: aprilie 2018

Titlu original: Ham on Rye

ISBN: 978-973-46-7376-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 296

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: prietenie, sexualitate

 

Din blogul Cartepedia

Roxana Covaliu Roxana Covaliu

,,Cu toate că n-a fost aşa chiar din faşă, Chinaski era un puşti dur pe vremea când creştea în Los Angeles şi descoperea indiferenţa umană şi binefacerile alcoolului. “Şuncă pe pâine” recostituie intrar......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„O carte foarte veselă, în acelaşi timp foarte tristă şi, în ciuda tonului narcisist, onestă de cele mai multe ori. Bukowski pare să fi fost scriitorul cel mai potrivit să descrie California de Sud în perioada războiului – un pămînt plin de spaţii terne, nesfîrşite, lipsite de cel mai mic interes, în care poate doar imaginaţia te opreşte s-o iei razna. Într-o epocă în care toţi se închinau conformismului, Bukowski a scris despre urîţii, egoiştii, singuraticii şi nebunii ţării sale.” 

The Observer

„Dacă vrei să salvezi lumea, trebuie s-o faci cu fiecare om în parte. Cine zice că o face altfel este fie vreun romantic grandoman, fie politician.” 

Charles Bukowski
Charles Bukowski
Charles Bukowski
Autor

Charles Bukowski (1920-1994) s-a născut în Germania, la Andernach. Când avea doi...

vezi autor