TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dragoste la 17,50 $ (Top 10+) PO-CHB-DL15T1-19-N-001
Dragoste la 17,50 $ (Top 10+)
Vezi
galerie

Dragoste la 17,50 $ (Top 10+)

de Charles Bukowski

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #262030

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Considerată cea mai bună antologie de povestiri a lui Charles Bukowski, Dragoste la 17,50 $ concentrează în textele sale întregul univers sordid, cinic şi atît de uman al scriitorului american. Majoritatea lor descriu, din perspectiva protagonistului Henry Chinaski, alter ego-ul autorului, lumea pe care acesta a cunoscut-o foarte bine: o Americă a periferiilor, săracă, degradată şi coruptă, înţesată de alcoolici, tîrfe, vagabonzi şi rataţi. Sexul, violenţa şi alcoolul sînt omniprezente, iar prieteniile sînt superficiale şi pragmatice. Iubitele înşală sau sînt violate, bărbaţii ucid, fură, se încaieră, dragostea adevărată este rară şi efemeră. De multe ori prozatorul îşi dezvăluie şi o faţetă jucăuşă, lăsîndu-şi imaginaţia să se dezlănţuie în texte fanteziste, de un umor irezistibil: Chinaski boxează cu Hemingway, e pe cale să devină cel mai mare scriitor american şi e asaltat de femei superbe şi bogate. Însă, indiferent dacă apelează la biografie sau la imaginaţie, Bukowski îşi impune viziunea asupra lumii şi izbuteşte să creeze, din întîmplări aparent mărunte, literatură de o rară calitate.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Charles Bukowski

Traducător: Cristian Neagoe

Data apariției: mai 2019

ISBN: 978-973-46-7851-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 280

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Din blogul Cartepedia

Bianca Ioan Bianca Ioan

,,Pentru America unor ani (poate mai actual decât credem), întrebarea „cât costă dragostea?” are, prin prisma lui Bukowski un răspuns punctual: 17, 50 $. Charles Bukowski s‑a născut în Germania, la And......“

citește mai mult
Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Una dintre cele mai deprimante cărți citite în ultima vreme. Povestirile lui Bukowski sunt în marea lor majoritate (mă refer la selecția din volumul acesta) povestiri despre un scriitor ratat care aju......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Bukowski a fost un bard al barurilor și bordelurilor, un descendent direct al vizionarilor romantici care se închinau la altarul excesului, al violenței și al propriei nebunii.”  

The New York Times

„Charles Bukowski n-a evadat niciodata cu adevarat din California. E limpede ca nu il putem imagina nicaieri altundeva; inca mai colinda pe undeva pe Coasta de Vest, unde scrie poezii si povestiri despre cele cinci decenii in care a baut, a vagabondat, a facut sex si a iscat scandaluri, dovedind astfel cu trufie ca limba isi pastreaza forta chiar si pe marginea abisului.”

The New York Review of Books

 „Bukowski a scris despre bărbați și femei striviți că niște doze de bere călcate în picioare, despre dârzenie, furie, dor, sex și, înainte de orice, despre el însuși. Cărțile lui au fost bestselleruri în Brazilia, poezia lui se predă în liceele din Franța, iar în Statele Unite a fost un simbol al revoltei.” 

The Washington Post
Charles Bukowski
Charles Bukowski
Autor

Charles Bukowski (1920-1994) s-a născut în Germania, la Andernach. Când avea doi...

vezi autor