TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Luna şi focurile PO-CEP-LUNAIF-16-N-001
Luna şi focurile
Vezi
galerie

Luna şi focurile

de Cesare Pavese

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #245972

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Considerată de critici cartea cea mai frumoasă a lui Cesare Pavese, Luna şi focurile este ultimul roman al scriitorului. Întors din America după cel de-al Doilea Război Mondial, protagonistul, poreclit Ţiparul, îl regăseşte în satul său natal din Italia pe Nuto, un vechi prieten. Cei doi încearcă să refacă traseul unei copilării şi al unei adolescenţe trăite în privaţiuni, dorind totodată să afle ce s-a petrecut în anii lungi şi îngrozitori ai fascismului. Pe măsură ce descoperă o poveste secretă şi teribilă din timpul războiului – în care trădarea, sexul şi moartea se amestecă în chip tragic –, îşi dau seama că fantomele trecutului continuă să bîntuie prezentul. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cesare Pavese

Traducător: Florin Chiriţescu

Data apariției: septembrie 2016

ISBN: 978-973-46-5466-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: moarte, trădare

 

Opinii editoriale

Luna si focurile este capodopera lui Pavese.”

The Daily Telegraph

„O meditatie emotionanta pe tema pierderii si a maturizarii, a felului in care simplitatea si inocenta copilariei sint strivite in cele din urma de trecerea timpului.” 

Nick Johnstone, Uncut

„Adevarata ambitie a lui Pavese nu era sa scrie un roman reusit: absolut tot ce ne transmite el are o singura directie, imaginile si analogiile graviteaza in jurul unei preocupari obsedante: sacrificiile umane.” 

Italo Calvino

„Vocea calma, contemplativa a lui Pavese a dominat literatura italiana postbelica. El a scos la iveala o naratiune originala, limpede, receptiva nu doar la viata citadina moderna, dar si la urmele pe care le lasa in vremea noastra trecutul arhaic.” 

W.S. Di Piero
Cesare Pavese
Cesare Pavese
Autor

Cesare Pavese (1908-1950) este unul dintre cei mai mari scriitori italieni ai se...

vezi autor