TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
America de peste pogrom HU-CTM-AMEDPP-21-N-001
Vezi
galerie

America de peste pogrom

de Cătălin Mihuleac

Titlu apărut în colecția 821.135.1 – Scriitori români contemporani la Humanitas

Id: #368001

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Premiul pentru Proză, pentru anul 2016, acordat de Uniunea Scriitorilor din România, filiala Iaşi

 

„America de peste pogrom” evoluează pe două mari planuri aparent divergente. Primul, situat în România interbelică și bazat pe documente istorice și pe mărturii de arhivă secretă din epocă, face dezvăluiri senzaționale despre viața social-politică și convulsiile interetnice din acea perioadă. Al doilea plan este construit în jurul unei familii de evrei americani din anii 2000, specializată în comerțul cu mărfuri second-hand. O familie fără trecut, în aparență, ai cărei membri sunt ghidați doar de pragmatismul vremurilor noastre, unde totul – de la haine pâna la idei și chiar nostalgii – este „la mâna a doua”.

 

Două femei cu personalități excepționale vor uni cele două planuri, iar cheia poveștii lor, aflată sub semnul unei memorii prodigioase, care aparține atât rațiunii, cât și inimii, va fi gasită la final, când trecutul se dizolvă miraculos în prezent.

 

Cătălin Mihuleac reușește să impună atenției publice evoluția acestui „dosar de existențe” internațional, ale cărui file, redate prin tensiunea și culoarea decupajului filmic, uimesc și emoționează pe întreg parcursul lecturii. Noul său roman pledează pentru reconcilierea cu ceilalți, dar, în primul rând, pentru reconcilierea cu tine însuți. Este o invitație la înțelegere și toleranță, care leagă ingenios sute de destine și trei orașe cu istorii fabuloase: Iași, Washington D.C. și Viena.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cătălin Mihuleac

Data apariției: martie 2021

ISBN: 978-973-50-6952-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 264

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: interbelic, secret, toleranță

 

Din blogul Cartepedia

Dragoș-Andrei Preutescu Dragoș-Andrei Preutescu

,,Romanul lui Cătălin Mihuleac, America de peste pogrom, propune o istorie povestită despre cum Holocaustul a schimbat în totalitate felul unor oameni de a privi lumea din jurul lor. Dacă este să coment......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Un avertisment la început: mii de cărți vor mai apărea în acest an, dar va fi greu de găsit una care să fie atât de remarcabilă precum Oxenberg & Bernstein (America de peste pogrom) a autorului român Cătălin Mihuleac. Cine va începe să citească această carte n-o va mai putea lăsa din mâini. Căci romanul lui Mihuleac poate orice: provoacă râsul și plânsul, meditația și îndoiala, ne ia cu el și ne răvășește.”

Gabriel Rath, Die Presse

„America de peste pogrom e un roman aflat într-un echilibru instabil între burlesc și gravitate, dar de o forță indiscutabilă.”

Liberation
Cătălin Mihuleac
Cătălin Mihuleac
Autor

Cătălin Mihuleac este un cunoscut prozator şi dramaturg român. A debutat ca sc...

vezi autor