TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Vremea minunilor (Ediţia 2005)

Cătălin Dorian Florescu
Colecții/Serii: Fiction LTD
ISBN: 973-681-823-3
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Data apariției: 2005
Editura: Polirom
Titlu original: Wunderzeit
Pagini: 264
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură germană, elemente autobiografice, beletristică, copilărie, amintiri, călătorie, Italia, comunism, emigrare
 • Mircea Mihăieş
  Prefaţator
  Catalin Dorian Florescu Cătălin Dorian Florescu - Autor
  Cătălin Dorian Florescu (n. 1967, Timisoara) a parasit Romania in 1982 si s-a stabilit la Zürich, unde a studiat psihologia. A lucrat sase ani ca psihoterapeut in domeniul reabilitarii persoanelor toxicodependente. A publicat romanele: Wunderzeit (2001, distins...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Cătălin Dorian Florescu
  Autor
  Mircea Mihăieş Mircea Mihăieş - Prefaţator
  Mircea Mihăieş (n. 1 ianuarie 1954) este profesor de studii americane şi britanice la Universitatea de Vest din Timişoara, redactor-şef al revistei Orizont şi viceşpreşedinte al Institutului Cultural Român. Volume publicate: De veghe în...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

iunie 2005, Tomis - Mădălin Roşioru
"Ca si Alice, personajul lui Lewis Caroll, micul Alin trece de partea cealalta a oglinzii (aici Cortina de Fier) si traieste o serie de aventuri fabuloase, inaccesibile majoritatii colegilor sai de generatie din Romania. Doar ca minunile nu apartin doar spatiilor inedite in care personajul are acces, lumii impartite geopolitic intre un «dincoace» si un «dincolo», ci si, intr-o masura cel putin egala, dara nu cumva mai mare, timpului in care toate lucrurile povestite i se intimpla: timpul istoric al Razboiului Rece, dar mai ales virstei sale privilegiate, adevarata Vreme a minunilor!…"
5 iulie 2005, Ziua - Luminiţa Marcu
"Cartea lui Catalin Dorian Florescu are in primul rind marea calitate ca se poate povesti. Nu degeaba scriitorul e atit de premiat in spatiul adoptiv. Probabil cel mai important motiv, dincolo de estetica literara si alte rafinamente de executie, a fost acela ca a facut inteligibila unui public elvetian, complet strain de realitatile totalitare, o lume absurda, aceea a ultimelor decenii comuniste. Dar absurdul acelei lumi e compensat farmaceutic de umorul si delicatetea perspectivei infantile si de o poveste aproape demna de Huckleberry Finn."
2 aprilie 2005, Suplimentul de cultură - Cătălin Dorian Florescu
"Romanul meu de debut, Vremea minunilor, are parti nostalgice, atunci cind descriu o copilarie socialista, care imi este scumpa pentru simplul fapt ca a existat si ca nu am putut sa o aleg. Nostalgia insa picura printre intimplarile dramatice ale acestei povesti: un copil se imbolnaveste, un tata este disperat si pleaca impreuna cu el spre America, unui popor intreg ii este frica, iar in America nu orice spalator de vase ajunge milionar."
17 mai 2005, revista 22 - Tania Radu
"Catalin Dorian Florescu reuseste sa gaseasca drumul cel mai scurt dintre experienta proprie si scris. E chiar formula literaturii adevarate. Cea simpla, originara, pe care, cel putin in proza, trebuie s-o reinvatam, dupa multe decenii de eschive stilistice si morale. Si mai e ceva ce merita reamintit: tinarului scriitor elvetian de origine romana ii datoram destul, pentru simplul fapt ca sinceritatea lui se aude pe nemteste. Ea poate deveni astfel si sinceritatea noastra."
New Books in German
"Acesta este Ian McEwan in tinerete, dar cu mult mai mult umor, ironie, cu mai multa sare si piper.”
Charles Linsmayer
"In Vremea minunilor, scriitorul elvetian de origine romana Catalin Dorian Florescu creeaza din amintirile sale despre tara natala si despre calatoria in Italia si America un mozaic narativ dens si plin de viata. Romanul este o scoala a iubirii si a vietii.”

Opinia cititorilor