TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Jilţul vulturului CV-CAF-JILULV-04-N-001
Vezi
galerie

Jilţul vulturului

de Carlos Fuentes

Titlu apărut în colecția Byblos la Curtea Veche

Id: #208795

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a II-a
 

Descriere produs

O poveste incitantă și palpitantă despre intrigi la nivel internațional, ambiții politice, decepție sexuală și trădare mișelească.


De-a lungul vieții, Carlos Fuentes a scris cu obstinație despre sex, politică și Mexic. În Jilțul vulturului, își reia obsesiile preferate și le folosește pentru a spune povestea unei societăți trezite brusc fără mijloace de comunicare.

 

Este anul 2020, iar la Consiliul de Securitate, idealistul președinte mexican Lorenzo Terán îndrăznește să voteze împotriva Statelor Unite ale Americii. Urmează o cruntă răzbunare a Washingtonului, în urma căreia accesul mexicanilor la telefoane, faxuri și e-mail este oprit. Personajelor nu le mai rămâne decât să se folosească de epistole pentru a-și transmite dorința de putere, bârfele, trădările și cele mai ascunse gânduri, într-o frescă socială extrem de familiară nouă.

 

Fuentes se folosește de umorul negru pentru a exemplifica ambiția oarbă, carierismul și avariția oamenilor aflați în cursa pentru conducerea țării, alcătuind o comedie umană exemplară.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Carlos Fuentes

Traducător: Horia Bârnă

Data apariției: aprilie 2023

Titlu original: La silla del águila

ISBN: 978-606-44-1423-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 464

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: conflict, societate, trădare

 

Opinii editoriale

Personajele prind viață absolut realist, create în stilul încântător de neortodox al lui Fuentes. Un roman ca un tur de forță.

Booklist

O poveste moralizatoare care nu te va lăsa indiferent, una dintre cele mai bune cărți ale lui Fuentes.

Kirkus Reviews

O combinație literară între două cărți-cult – Principele lui Machiavelli și Legături primejdioase, romanul epistolar al lui Laclos –, un triumf colosal. Fuentes nu a scris niciodată mai bine.

San Francisco Chronicle

Strălucită, tăioasă, Jilțul vulturului este un regal de viziuni politice, aforisme și maxime scrise în stilul lui Machiavelli și Sun Tzu.

The Washington Post

Un thriller extraordinar, Jilțul vulturului este o confruntare palpitantă cu tot ce înseamnă cruzimea politicii mexicane și o poveste cu tâlc despre prețul ambiției.

The Columbus Dispatch
Carlos Fuentes
Carlos Fuentes
Autor

Romancier mexican prolific (n. 1928), publicat în peste patruzeci de țări, Carlo...

vezi autor