TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Scrieri I

C. D. Zeletin
Colecții/Serii: Distinguo
Volumul 1 al Scrierilor lui C. D. Zeletin ilustrează mai mult decât următoarele aspectul de creație artistică al beletristicii...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-8401-03-4
Dimensiuni: 11,5x18 cm
Tip copertă: Hardcover
Alte volume:
Scrieri II Scrieri II C. D. Zeletin

Scrieri I

MAI MULTE DESPRE CARTE

Volumul 1 al Scrierilor lui C. D. Zeletin ilustrează mai mult decât următoarele aspectul de creație artistică al beletristicii sale, poezie și proză apoftegmatică, celelalte volume urmând să fie consacrate eseisticii, istoriografiei și tălmăcirii de poezie clasică italiană și franceză.

În urmă cu 50 de ani, C. D. Zeletin îl surprindea pe Tudor Vianu „prin întinderea intereselor literare și prin netăgăduita siguranță în stăpânirea versului clasic. Nu peste multă vreme, impresia marelui estetician era validată de Perpessicius, care vedea în C. D. Zeletin „un poet de categorică originalitate, familiar, în egală măsură al reflecției și al metaforei și un poet original de mari perspective. Într-adevăr, volumele de poezii ale lui C. D. Zeletin, prezente în acest volum de Scrieri, Călătorie spre transparență și Andaluzia, confirmă viziunea lui Perpessicius printr-o puternică inspirație, prin măiestrie artistică și prin rigoare.

Când Tudor Vianu îl numea poeta doctus, avea în vedere și o serie de însușiri de gânditor, care se străvede lesne din volumele de proză aforistică ale lui C. D. Zeletin. La acestea se poate adăuga și interesul filosofic și istoriografic imens, care se străvede în eseurile și în contribuțiile istoriografice remarcabile din cartea de eseuri Respiro în amonte, care încheie volumul I al Scrierilor.

Data apariției: mai 2012
Editura: Spandugino
Pagini: 759
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură română contemporană, poezie, proză, apoftegmatică

Opinia cititorilor