TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Un tigru de hârtie | Polemici | Cochilia şi melcul sau Fericirea interzisă AL-BUN-UTDHPC-08-P-001
Un tigru de hârtie | Polemici | Cochilia şi melcul sau Fericirea interzisă
Vezi
galerie

Un tigru de hârtie | Polemici | Cochilia şi melcul sau Fericirea interzisă

de Bujor Nedelcovici

Id: #211740

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Opere complete 7
 

Descriere produs

Dragă Bujor, te felicit pentru curajul tău! Cuvintele îi aparțin lui Nicolae Manolescu prezent la lansarea celei de-a doua ediții a cărții lui Bujor Nedelcovici Un tigru de hârtie. Într-adevăr, să te uiți în dosarul propriu de securitate trebuie să ai un mare curaj. Vezi o mulțime de porcării, constați că oamenii care ți-au fost apropiați te-au turnat sistematic la Securitate și a le reproșa după atâta vreme de ce au făcut așa ceva este un lucru dureros. Cu atât mai mult, curajul lui Bujor Nedelcovici de a-și citi dosarul de securitate și de a-l analiza este remarcabil.” - Mihai Creangă, România liberă – Aldine, 19 noiembrie 2004

 

Acest ultim volum este însoțit de un DVD – LUCIA HOSSU LONGIN în dialog cu scriitorul BUJOR NEDELCOVICI pe tema Cenzurii. Conține imagini-document de la „Consfătuirea pe problemele muncii organizatorice și politico-educative” de la Mangalia, august 1983, cu intervenția lui Nicolae Ceaușescu referitor la filmul Faleze de nisip, interzis în urma acestei ședințe.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Bujor Nedelcovici

Data apariției: noiembrie 2008

ISBN: 978-973-724-201-3

Copertă: Paperback

Număr pagini: 856

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Allfa

Teme: comunism

 

Opinii editoriale

(...) Volumul are un suflu patetic și o forță expresivă care nu pot fi, decât de către cei interesați, minimalizate. Nu este vorba de un simplu dosar comentat, ci de o sinteză, în care documentele și ideile se pun în valoare reciproc, de un apel deznădăjduit către cei care nu vor să vadă, să audă, de o ardere, la scenă deschisă, a autorului pe rugul dorinței lui obsesive de a se spune adevărul.” 

Alex Ștefănescu, Istoria literaturii contemporane
Bujor Nedelcovici
Bujor Nedelcovici
Autor

Prozator și publicist, Bujor Nedelcovici s-a născut la 16 martie 1936 la Bârlad....

vezi autor