TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Vara. Helliconia (Vol. 2) PA-BRA-HELVV2-19-N-001
Vezi
galerie

Vara. Helliconia (Vol. 2)

de Brian Aldiss

Titlu apărut în colecția Paladin | Science-Fiction la Paladin

Id: #306305

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O serie legendară. Al doilea anotimp


„Odată cu următoarea Vreme a Frigului aveau să-și nimicească în întregime vechiul dușman. Vremea aceea încă nu sosise. Însă avea să vină.”


După secole de primăvară, Helliconia trebuie să îndure o vară nemiloasă sub stăpânirea celor doi sori. Fagorii, vechii inamici ai oamenilor, sunt docili în acest anotimp. Totuși, își pot permite să aștepte, să profite de slăbiciunea umană, dar și de slăbiciunea regelui, care nu observă că numeroșii săi dușmani îl înconjoară și vor să-l distrugă. Avernus, stația terestră de observație, trimite pe planetă un voluntar, care aduce cu el o misterioasă „bijuterie malefică” ce nu rămâne neobservată.


„Asta-i convingerea mea. Și trebuie să trăim sau să murim potrivit convingerilor noastre.”

extinde
 

Detalii produs

Autor: Brian Aldiss

Traducător: Cristina Ghidoveanu, Ștefan Ghidoveanu

Data apariției: noiembrie 2019

Titlu original: Helliconia Summer (Helliconia #2)

ISBN: 9786069000113

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 608

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Paladin

Teme: conflict

 

Opinii editoriale

De o mai mică amploare decât primul volum, Helliconia – Vara este totuși mai bine închegată: cu o putere politică caracterizată de tulburări, cu o perspectivă largă și personaje mai bine conturate...

Kirkus Reviews

O perfecționare a volumului anterior. Configurația planetelor ce se rotesc în jurul sorilor creează un efect mai puternic. Personajele sunt mai complexe și mai realiste, iar povestea curge ușor și se concentrează mai bine pe subiect.

Speculiction Blogspot

Ținând cont de succesul răsunător al primului volum, nu-mi rămâne decât să spun că de-acum domnul Aldiss nu concurează cu nimeni altcineva în afară de sine însuși.

Gerald Jonas

Brian W. Aldiss scrie literatură science-fiction cum nu se poate mai bine. Povestește despre evoluția culturilor, a tuturor speciilor, despre mediul înconjurător aflat într-o schimbare permanentă, care înfățișează forțele vieții și este la rândul lui înfățișat de ele.

New York Times

O poveste grandioasă despre politică, război și religie pe o planetă asemănătoare cu Pământul, aflată la o mie de ani-lumină de ceea ce numim «cămin».

medium.com

Deși succesiunea evenimentelor este atipică, desfășurându-se uneori în sens invers, intriga formează un tot unitar cu un deznodământ zguduitor.

Fantasy Literature

„Helliconia este fără nicio îndoială cea mai importantă creație literară a lui Aldiss.

literature.britishcouncil.org
Brian Aldiss
Brian Aldiss
Autor

Brian Wilson Aldiss a fost un autor și critic englez de science fiction. A fost...

vezi autor