TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dinții ascuțiți ai binelui HU-BOR-DINAAB-18-N-001
Vezi
galerie

Dinții ascuțiți ai binelui

de Bogdan Răileanu

Titlu apărut în colecția 821.135.1 – Scriitori români contemporani la Humanitas

Id: #254169

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ce se întâmplă atunci când un temut cămătar bucureștean trece printr-o criză mistică, aflând că s-a îmbolnăvit de cancer la plămâni? Dar când, într-o aparentă lume a binelui și toleranței, ies la iveală adevăratele fațete ale vieții monahale? Cu scene care amintesc de filmele lui Tarantino și ale fraților Coen, cu un umor întunecat și o luciditate necruțătoare, romanul lui Bogdan Răileanu impune un personaj memorabil, pe Maldini, interlop sângeros și sentimental. Dinții ascuțiți ai binelui e o carte scrisă cu înțelegere autentică față de lucruri pe care de obicei le înecăm în revoltă ipocrită, cu o poezie difuză, bine temperată, în care autorul îmbracă și periferia bucureșteană – sediul bandei lui Maldini –, și spațiul recluziunii călugărești.


„Am vrut să scriu despre destinul teribil al unui cămătar și despre căință. Am inclus aici, probabil, toate fricile și speranțele mele. Am avut coșmaruri și am visat frumos în același timp construind în minte drumul unui om. Nu am fibră de interlop în mine, recunosc. Mi-ar fi greu să dorm liniștit noaptea, dar cred că în fiecare interlop există o coardă a binelui, care vibrează. Pentru că în lumea lor e nevoie de echilibru, nu poate fi doar rău și amăgire. La fel cum, în oglindă, în lumea celor care se ocupă în mod evident doar cu binele, răul apare și echilibrează balanța ca un parazit de care un ecosistem are nevoie ca să funcționeze.”

extinde
 

Detalii produs

Autor: Bogdan Răileanu

Data apariției: mai 2018

ISBN: 978-973-50-6117-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 220

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: destin, moarte, ortodoxism, toleranță, umor

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,La scurt timp după debutul său cu volumul de proză scurtă „Tot spațiul dintre gândurile mele”, un debut foarte bine primit de critică, dar și de cititori, Bogdan Răileanu revine cu un roman - „Dinții......“

citește mai mult
Aducem scriitorii aproape de voi - Bogdan Răileanu
VIDEO
Bogdan Răileanu
Bogdan Răileanu
Autor

Bogdan Răileanu s-a născut pe 11 iunie 1980 la Buftea. A absolvit Facu...

vezi autor