TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Domnişorul Georgie LE-BEB-DOMNIG-07-N-001
Domnişorul Georgie
Vezi
galerie

Domnişorul Georgie

de Beryl Bainbridge

Titlu apărut în colecția Leda Contemporan la Leda

Id: #215235

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Când domnişorul Georgie – George Hardy, chirurg şi fotograf – părăseşte umezeala şi mizeria din Liverpoolul victorian pentru căldura şi strălucirea Bosforului, oferindu-şi serviciile în Crimeea, el este urmat de o mică suită a unor credincioşi adepţi: Myrtle, sora adoptivă care îl adoră, desuetul geolog Potter şi asistentul-fotograf, uneori circar, Pompey Jones, toţi purtaţi înainte, prin valul crescând de moarte şi boală, de un păcat comun şi misterios.

Combinând o sensibilitate uluitoare pentru frumuseţe cu o înţelegere viscerală a faptului că omul este muritor, Beryl Bainbridge îşi prezintă eroul enigmatic cu aceeaşi afecţiune şi neîndurare cu care dezvăluie mizeria şi ticăloşia războiului, şi creează un roman de o profunzime luminoasă şi o forţă extraordinară.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Beryl Bainbridge

Traducător: Cornelia Marinescu

Data apariției: 2007

Titlu original: Master Georgie

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,2x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Leda

Teme: război

 

Opinii editoriale

„E greu să te gândeşti la alt scriitor din zilele noastre care înţelege sufletul uman aşa cum face Beryl Bainbridge... Domnișorul Georgie este concis, intens şi-ţi rămâne întipărit în minte mult timp după ce l-ai citit... extraordinar.”

The Times

„Sclipitoare... Aceasta este o carte minunată: se bucură de istorie şi de eternele vanităţi, slăbiciuni şi ciudăţenii ale naturii umane.” 

Evening Standard
Beryl Bainbridge
Beryl Bainbridge
Autor

Beryl Bainbridge (n. 1932) se numără printre cei mai mari romancieri englezi în...

vezi autor