TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Așa să crească iarba pe noi HU-AUC-ASCIPN-17-N-001
Vezi
galerie

Așa să crească iarba pe noi

de Augustin Cupşa

Titlu apărut în colecția 821.135.1 – Scriitori români contemporani la Humanitas

Id: #250840

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Edi, Pisică, Tobă, frații Mânzu și Tomi trăiesc la periferia Craiovei și se ocupă cu braconajul mai multor specii de păsări pe care le vând apoi, pe filieră interlopă, în Italia. Repovestite de vocea lui Pisică, cel mai fragil și sensibil dintre copii, întâmplările capătă dimensiuni dramatice, care dezvăluie și temele profunde ale cărții: sentimentul de vinovăție, dublat de obsesia evadării într-o Italie idealizată, tărâm al visurilor împlinite, credința, singurătatea, descoperirea erotismului.


Într-o atmosferă salingeriană, cu o tensiune și o violență care plutesc în aer, pentru a izbucni în final cu o forță care deturnează definitiv viețile tuturor personajelor, romanul lui Augustin Cupșa creează o lume întreagă, cu legi nescrise, dar imuabile, un paradis înșelător, al inocenților, cu peisaje mirifice care ascund de fapt răul în formele sale cele mai subtile.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Augustin Cupşa

Data apariției: noiembrie 2017

ISBN: 978-973-50-5896-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 199

Dimensiuni: 13x20 cm

Limbă: Română

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: copilărie, natură, singurătate

 

Din blogul Cartepedia

Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Pentru Pisică, puștiul de aproape 14 ani, personajul-povestitor al romanului lui Augustin Cupșa, Italia e tărâmul speranței, locul unde descoperi cu adevărat viața și poți face avere. Sora lui e pleca......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Acum sunt departe de casă, dar şi acolo m-am simţit de prea multe ori înstrăinat, nefiind tocmai de-al locului. Craiova a rămas unde am lăsat-o, părăsită în mijlocul câmpiilor cu buruieni şi mărăcini, cu drumuri prăfuite, cu şine de tren care sclipesc în soarele ucigător, iar timpul ei stă odată cu lucrurile deja trăite. Am scris despre Sud pentru că Sudul e o stare, şi chiar dacă pleci de acolo, Sudul vine cu tine oriunde te-ai duce.”

CUPȘA