TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Orașul în mantie purpurie PO-ASE-ORANMP-19-N-001
Orașul în mantie purpurie
Vezi
galerie

Orașul în mantie purpurie

de Aslı Erdoğan

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #264241

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Rio de Janeiro: oraş al carnavalului, loc al disimulării, al hazardului şi al mascaradei. Özgür, o intelectuală introvertită din Turcia, nu se poate despărţi de oraşul în acelaşi timp fascinant şi ameninţător. Îndepărtîndu-se mult de rolul tradiţional prevăzut femeii de societatea turcă, ea îl conduce pe cititor prin labirintul acestei metropole adoptînd vocea imigrantului în loc de cea a turistului, considerînd tot ce e străin ceva intim şi propriu. În acelaşi timp, oraşul o inspiră să scrie şi să-şi creeze un alter ego, pe imaginara Ö. Cele două poveşti de viaţă se întrepătrund şi se oglindesc una într-alta de nenumărate ori. Un roman fascinant, în care iubirea şi durerea se contopesc în chip adesea fatal.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Aslı Erdoğan

Fotograf: Gabriella Eftimie

Data apariției: august 2019

ISBN: 978-973-46-7903-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: iubire

 

Opinii editoriale

„Aslı Erdoğan este o scriitoare de o percepţie şi o sensibilitate rare, care ne-a dat textul literar  perfect.”

Orhan Pamuk

„Aslı Erdoğan delimitează fără greş distanţa dintre protagonistă şi oraşul străin, cu străzile braziliene care domină oraşul, cu sălbăticia romantică a favelelor, cu dragostea lor de viaţă, cu trăirile violente şi dezgustul care le domină.”

Le Monde

„Mîinile lui Aslı Erdoğan ating sufletul uman. Cuvintele ei sînt uneori poezie amestecată cu esenţa amăruie a vieţii. Citiţi romanul în tihnă, fără grabă, altfel veţi fi copleşiţi de tirul încrucişat de imagini şi metafore.”

Cumhuriyet

„Singură, săracă şi înfometată, consolarea lui Özgür este scrisul şi îşi jură că va rămîne în Rio pînă va face dreptate oraşului în cartea ei, Oraşul în mantie purpurie, care devine astfel un roman în roman.”

Publishers Weekly
Aslı Erdoğan
Aslı Erdoğan
Autor

De formaţie fiziciană, Aslı Erdoğan (n. 1967, Istanbul) a lucrat la Centrul Euro...

vezi autor